ΗΠΑ

Αλαμπάμα: «Πράσινο» σε σχέδιο νόμου που απαγορεύει τις αμβλώσεις

Η Γερουσία της Πολιτείας της Αλαμπάμας ενέκρινε σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις.

Μοναδική εξαίρεση, αποτελούν οι κυήσεις που απειλούν τη ζωή της μέλλουσας μητέρας. Το νομοσχέδιο βρίσκεται εντός των ορίων της προσπάθειας πολλών αμερικανικών Πολιτειών όπου κυβερνούν Ρεπουμπλικάνοι με σκοπό να αναγκαστεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.

Το σχέδιο νόμου έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Αλαμπάμα και οδεύει τώρα στο γραφείο της κυβερνήτριας Κέι Άιβι προς υπογραφή, που θα σημάνει πως θα γίνει νόμος της συγκεκριμένης Πολιτείας.
Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια δεν έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα ποια είναι η θέση της στο ζήτημα, πάντως είναι γνωστό πως γενικά εναντιώνεται στην άμβλωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...