Εκκλησία

“Αγία Λαύρα” της πίστης μας κόντρα στους άθεους “σουλτάνους”! Όλα όσα έγιναν στην ημερίδα «Η Ορθοδοξία απέναντι στη σύγχρονη άρνηση»

-Το πολυκέφαλο θηρίο του Οικουμενισμού προχωρεί ακάθεκτο-Οι σχέσεις Κράτους & Εκκλησίας-Το Μακεδονικό ζήτημα και η κατάσταση στην Ουκρανία

Άκρως ενδιαφέρουσα και συνταρακτικά επίκαιρη η ημερίδα που διοργάνωσαν στις 18 Μαίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η "ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" μαζί με την ¨ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ¨ ¨, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ με θέμα : «Η Ορθοδοξία απέναντι στη σύγχρονη άρνηση».

Σε άλλα με σημεία με υψηλούς τόνους και πατριωτικό λόγο, αλλά σε άλλα δυστυχώς με νομικίστικη εξειδίκευση που κούρασε τους θεατές, οι ομιλητές έδωσαν το στίγμα τους.

Στόχοι της Ημερίδος ήταν :

1) Η εγρήγορση και η ενθάρρυνση για ποικίλη αντίσταση των Ελλήνων ορθοδόξων πολιτών απέναντι στην διάλυση του τριπτύχου Θρησκεία-Πατρίδα-Οικογένεια διά της λυσσαλέας κατεπείγουσας αναθεώρησης του Συντάγματος της Ελλάδος.

2) Η καταδίκη της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού ως προλειάνσεως του για τον ερχομό του αντιχρίστου.

3) Η εν Χριστώ σθεναρή επιμονή μας μέχρι της δικαιώσεώς μας ότι το όνομα της Μακεδονίας μας είναι αδιαπραγμάτευτο, η Ιστορία του Γένους μας δεν εκχωρείται και η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

4) Η κριτική του προσφάτου αυτοκεφάλου της ¨Εκκλησίας¨ της Ουκρανίας. Το μοντέλο των αυτοκεφάλων Εκκλησιών είναι το Αυτοκέφαλο του 1850 διά της Μείζονος Συνόδου. Εκκλησία, Λαός και Πολιτεία οφείλουν να βρίσκονται σε σχέση συναλληλίας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Αρχιμ. π. Παύλος Δημητρακόπουλος, θεολόγος-συγγραφέας και Δ/ντης Γραφείου Αιρέσεων & παραθρησκειών Ι.Μ.Πειραιώς, ο Γεώργιος Δ. Ποταμιάς, Σύμβουλος Επικρατείας, ο Γεώργιος Αποστολάκης, Αρεοπαγίτης, ο Ανδρέας Μπλάνος, Υπτγος (εα), πρώην Δ/ντης Διεθνών Σχέσεων ΓΕΕΘΑ και δημοσιογράφος του Αχελώος TV και ο Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος-συγγραφέας, με προεδρεύοντα τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Δ. Μεταλληνό αποτελούσαν την δυναμική ομάδα ομιλητών-αναλυτών στην Ημερίδα.

Παρών και ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος παρηκολούθησε την Α' Συνεδρία κατά την οποία μίλησαν ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ με θέμα: ''Υφίσταται αναγκαιότης αλλαγής του συνταγματικού πλαισίου σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας, ισχύοντος του άρθρου 13 περί θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα; Μύθοι και παρανοήσεις'', ο κ. Γεώργιος Αποστολάκης, Αρεοπαγίτης, με θέμα: ''Η Ορθόδοξη Εκκλησία σε μια ''θρησκευτικά'' ουδέτερη πολιτεία. Συνέπειες'' και ο κ. Γεώργιος Ποταμιάς, Σύμβουλος Επικρατείας, με θέμα: ''Ο Γάμος και η οικογένεια σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ελληνικού Συντάγματος''.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι οι όροι μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας είναι διακριτοί, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων για καλοπληρωμένες οργανώσεις σφραγίδες του συστήματος, όπως το ίδρυμα Σόρος, που θα προσφεύγουν στο Σύνταγμα και θα γκρεμίζουν κάθε τι εθνικό και χριστιανικό.

Ο Μητροπολίτης Μάνης εναντιώθηκε στην ουδετεροθρησκεία λέγοντας πως στην Ελλάδα χτυπάει ο παλμός της Ορθοδοξίας.

Ο π. Μεταλληνός είπε πως κάποιοι ετσιθελικά παρεμβαίνουν στην ζωή μας, ενώ συμπλη΄ρωσε πως στην Εκκλησία έχουμε πολιτικό λόγο όχι κομματικό λόγο όπως θα ήθελαν κάποιοι. Για το Μακεδονικό υπογράμμισε πως έγιναν εν επιγνώσει λάθη και μετά έγιναν εγκλήματα. “Το ράσο θα έχει έτοιμο τον λαό μας για να δίσει τις κατάλληλες απαντήσεις” ανέφερε.

Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε πως ουδέποτε οι Έλληνες θέλησαν να κρατήσουν ουδετερότητα απέναντι στον Θεό και στα θεία και πρόσθεσε πως “κανένας δεν έχει δικαίωμα , ιδιαίτερα οι εκκλησιαστικοί μας ηγέτες, να εγκαταλείψουμε το θεώθεν εγκαθιδρυμένο μοντέλο της χριστιανικής πολιτείας του Βυζαντίου και να επιστρέψουμε σε άθεους πολιτικούς να προχωρήσουν σε μορφές χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας” .

Πολύ ενδιαφέρουσα η εισήγηση του Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου, με θέμα «Οικουμενισμός: Νεώτερες εξελίξεις από την "Σύνοδο" της Κρήτης μέχρι σήμερα». Ο ομιλητής μετά την ανάλυσή του κατέληξε στο συμπέρασμα πως το καρκίνωμα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, που ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα προχώρησε σταδιακά και εξαπλώθηκε μεθοδικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνος, έτσι ώστε τελικά να βρεί πλήρη συνοδική νομιμοποίηση, αντί καταδίκης, στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου. Περιέγραψε την ανάπτυξη της νέας οικουμενιστικής θεωρίας του «πρώτου άνευ ίσων», μιάς θεωρίας που επέφερε καίριο πλήγμα, στον Συνοδικό Θεσμό της Εκκλησίας, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση των εκκλησιαστικών πραγμάτων, κάτι περισσότερο από τραγική. “Το πολυκέφαλο θηρίο του Οικουμενισμού προχωρεί τώρα ακάθεκτο με πολύ περισσότερη ορμή και αποφασιστικότητα στην πραγματοποίηση των στόχων της Νέας τάξεως πραγμάτων και της Νέας Εποχής, στην πραγματοποίηση δηλαδή του οράματος της Πανθρησκείας, η οποία θα στρώσει το χαλί για την έλευση του αντιχρίστου. Όπως πού σωστά παρατηρεί νεώτερος ερευνητής, η «διάβρωση που έχουν υποστή οι θεσμοί, που θα έπρεπε να λειτουργούν ως αναχώματα στην πλημμύρα του Οικουμενισμού, δηλαδή οι ιεράρχες, το ιερατείο γενικά, το Άγιον Όρος και οι Θεολογικές Σχολές, με ελάχιστες εξαιρέσεις»,είναι πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου. Μετά την ψευδοσύνοδο η οικουμενιστική θύελλα εν είδει τυφώνος σαρώνει πλέον τα πάντα στο πέρασμά της. Εν όψει αυτής της τραγικής καταστάσεως, τίθεται το καυτό ερώτημα: Ποίο είναι το χρέος μας απέναντι του Θεού και της Εκκλησίας;

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας δεν γνωρίζει άλλον τρόπο αντιμετωπίσεως των αιρέσεων εκτός από αυτόν της συνοδικής καταδίκης των σε τοπικό και οικουμενικό επίπεδο. Επομένως και η παναίρεση αυτή δεν μπορεί να εξουδετερωθεί με άλλο τρόπο εκτός από αυτόν της συνοδικής καταδίκης. Το ότι, βέβαια, η κατάσταση είναι πολύ ζοφερή αυτό δεν σημαίνει ότι θα απελπιστούμε. Αντίθετα μάλιστα. Καλούμαστε όλοι εμείς, κλήρος και λαός, όσοι από τους επισκόπους μας και από τους λοιπούς κληρικούς και λαϊκούς μας παρέμεναν ανεπηρέαστοι από το δηλητήριο της αιρέσεως, να αγωνιστούν προς την κατεύθυνση αυτή, με ομολογιακό και θυσιαστικό φρόνημα, ο καθένας ανάλογα με τον θεσμικό ρόλο που έχει στο σώμα της Εκκλησίας. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και μέχρις ότου επέμβει ο Θεός, αλλά και με την βεβαιότητα, ότι η τελική νίκη απέναντι στην φοβερή αυτή παναίρεση ανήκει στον Χριστό, ο οποίος κρατάει το τιμόνι της Εκκλησίας στα παντοδύναμα χέρια του. Η Ορθοδοξία είναι και θα παραμένει ανίκητη μέχρι συντελείας του αιώνος, όπως μας διαβεβαιώνει ο πρύτανις των Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, σε μια υπέροχη ομιλία του «Πρό της Εξορίας»: «ουδέν Εκκλησίας δυνατώτερον, άνθρωπε. Λύσον τον πόλεμον, ίνα μη καταλύση σου την δύναμιν. Μη είσαγε πόλεμον εις τον ουρανόν. Άνθρωπον εάν πολεμής, ή ενίκησας, ή ενικήθης. Εκκλησίαν δε εάν πολεμής, νικήσαί σε αμήχανον. Ο Θεός γαρ εστιν ο πάντων ισχυρότερος».” ανέφερε.

Δείτε ολόκληρη την ημερίδα

https://www.youtube.com/watch?v=1C-ThFe6mqU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...