Κόσμος

Έτσι οραματίζονται τον νέο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων!

Αίσθηση προκαλούν τα σχέδια ανακατασκευής της στέγης μετά την αποφράδα 15η Απριλίου 2019 και την τεράστια καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετανικού Indepentent, η Παναγία των Παρισίων θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με ενέργεια το Παρίσι.

Η στέγη του καθεδρικού ναού, η οποία κάηκε από την πύρινη λαίλαπα, θα ήταν δυνατό στη νέα της μορφή να χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να παράσχει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία κοντινών κτιρίων.

Κατασκευασμένη από γυάλινες πλάκες σε σχήμα διαμαντιού που στηρίζονται σε ξύλινες δοκίδες, οι Vincent Callebaut Architectures ισχυρίζονται ότι η στέγη της εμβληματικής εκκλησίας είναι δυνατόν να μετατραπεί σε ενεργειακή πηγή με τεράστια οφέλη.

Οι γυάλινοι πίνακες θα αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ανέφερε η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι.

Μάλιστα, καθώς θα αποθηκευτεί περισσότερο από όση χρειάζεται ο καθεδρικός ναός, η περίσσεια ενέργεια θα μπορούσε να διοχετευθεί σε κοντινά κτίρια.

Ταυτόχρονα, τα γυάλινα τμήματα στην οροφή θα επιτρέψουν στο φυσικό φως του ήλιου να πλημμυρίσει το εσωτερικό της Παναγίας των Παρισίων, κάτι που προς το παρόν συμβαίνει μόνον από τα βιτρό παράθυρα.

Επιπλέον, η οροφή θα φιλοξενούσε, επίσης, έναν κήπο που θα παρείχε φρούτα και λαχανικά για τους φτωχούς και τους άστεγους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι ένα από τα πολλά που υποβλήθηκαν αφότου η γαλλική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε διεθνή διαγωνισμό για το σχεδιασμό μιας νέας στέγης στη θέση της παλαιάς ξύλινης που είχε καεί στην καταστροφική πυρκαγιά.

πηγή: Intependent

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ