Κόσμος

Έτσι θα ήταν ένα μαχητικό F-16 αν είχε κατασκευαστεί στη Ρωσία (βίντεο)


Μια πολύ ωραία έμπνευση είχε το αμερικανικό επιτελείο προκειμένου να προετοιμάσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα το προσωπικό του απέναντι στα νέα μαχητικά που εισάγει σιγά σιγά η Ρωσία, χρησιμοποιώντας ένα F-16.

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Nellis κυκλοφόρησε υλικό από μαχητικά αεροσκάφη F-16C Fighting Falcons από τη μοίρα Aggressor σε ένα νέο σχέδιο χρωμάτων προσαρμοσμένο από το επερχόμενο μαχητικό stealth της Ρωσίας πέμπτης γενιάς, το Su-57.

«Έφτασε ένας νέος αντίπαλος. Το GHOST είναι εδώ! Φοβηθείτε! «, Ανακοίνωσε η Air Force Base της Nellis στο λογαριασμό της στο Facebook.

Τα F-16 της Aggressors αντιγράφουν τα χρώματα, τα σημάδια και τα διακριτικά του μαχητικού αεροσκάφους Su-57 των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων. Ο σχεδιασμός, εμπνευσμένος από το ρωσικό Su-57, επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους πιλότους που έρχονται στο οπτικό πεδίο αυτών των μαχητικών να δουν ιδίοις όμμασι αυτό που θα έβλεπαν αν αντιμετώπιζαν πραγματικά ένα Su-57.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNellisAFB%2Fvideos%2F2332930770318447%2F&show_text=0&width=560

Τα Su-57
Απ΄όσο γνωρίζουμε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας στις 15 Μαΐου, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις χρειάζονται τρία πλήρη συντάγματα εξοπλισμένα με τα Su-57 μέχρι το 2028. Σήμερα η Μόσχα έχει υπογράψει για μόλις 16 μέχρι το 2027, όπως ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Το πρόγραμμα όπλων του 2028 προέβλεπε την αγορά 16 αεροσκαφών», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε 76 τέτοια μαχητικά χωρίς την αύξηση των τιμών κατά την ίδια χρονική περίοδο.»

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σημείωσε ότι το κόστος ανά αεροσκάφος και τον σχετικό εξοπλισμό μειώθηκε κατά 20%.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πως θα έμοιαζε ένα κλασικό αμερικανικό μαχητικό να φοράει τη «φανέλα» της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ