ΗΠΑ

Έτσι εξοπλίζεται το stealth μαχητικό F-35 σαν «αστακός» – Καρέ-καρέ πλάνα (βίντεο)


Με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στον Περσικό Κόλπο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν να ανεβαίνουν κατακόρυφα, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αποφασίζει να πάρει «τα μέτρα» της για παν ενδεχόμενο, στέλνοντας «μήνυμα» με τα stealth μαχητικά αεροσκάφη της F-35 στην περιοχή.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες, πλάνα δείχνουν την διαδικασία εκφόρτωσης των οπλικών συστημάτων στο επιβλητικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς των Αμερικανών, την «αιχμή δόρατος» για την κυριαρχία στους αιθέρες, εξοπλίζοντας το σαν «αστακός» κυριολεκτικά, σε μια περίοδο που η κρίση με το Ιράν δε δείχνει υποχώρηση.

Στα εκπληκτικά πλάνα απεικονίζεται ένα F-35, το οποίο έχει αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Al Dhafra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια βάση που χρησιμοποιείται από τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή στη θάλασσα το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, με την ομάδα κρούσης που το συνοδεύει να διατηρεί πανίσχυρη ναυτική παρουσία.

Ανάπτυξη 5.000 ανδρών εξέταζε το Πεντάγωνο
Υπενθυμίζεται πως το Πεντάγωνο εξετάζει αίτημα των ένοπλων δυνάμεων να αναπτυχθεί δύναμη επιπλέον 5.000 ανδρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την περασμένη Παρασκευή.

Οι αξιωματούχοι, που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, διευκρίνισαν ότι το αίτημα υποβλήθηκε από το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, USCENTCOM, ωστόσο τόνισαν πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα εγκριθεί ή όχι από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ