Ρωσία

Ένωση ελέγχου όπλων: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες πυρηνικές δοκιμές από τη Ρωσία»

Τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ πως η Ρωσία διεξάγει παράνομα πυρηνικές δοκιμές, καταρρίπτει η ένωση ελέγχου όπλων, αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Κατηγορηματικά αρνείται η Ένωση Ελέγχου των Όπλων την πιθανότητα πυρηνικών δοκιμών από τη Ρωσία. «Δεν έχουν υπάρξει ποτέ δημόσια αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηριχθεί η απαίτηση παράνομων ρωσικών δοκιμών», ανέφερε η Ένωση στην ανακοινωσή της.

«Ωστόσο, η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ότι πιστεύει ότι η συνθήκη απαγορεύει όλες τις πυρηνικές δοκιμαστικές εκρήξεις », τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται μετά από την δήλωση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Aμυντικής νοημοσύνης των ΗΠΑ (DIA), Ρόμπερτ Άσλι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να μην τηρεί το μορατόριουμ πυρηνικών δοκιμών που περιγράφεται στη Συνθήκη περί συνολικής απαγόρευσης των δοκιμών του 1996.

Η Ένωση σημείωσε, για παράδειγμα, ότι ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνισε σε έκθεσή του το 2017, ότι η συνθήκη απαγορεύει «οποιαδήποτε δοκιμή πυρηνικών όπλων ή οποιαδήποτε άλλη πυρηνική δοκιμή, οπουδήποτε στη Γη».

Ο καλύτερος τρόπος για την Ουάσινγκτον να επιβάλλει την τήρηση του προτύπου μηδενικής απόδοσης θα ήταν για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ και τη Γερουσία των ΗΠΑ να στηρίξουν την επικύρωση της Συνθήκης, φερνοντάς την σε ισχύ, πρόσθεσε η Ένωση Ελέγχου των Όπλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προτείνουν επισκέψεις οικοδόμησης εμπιστοσύνης στους χώρους δοκιμών, όπως επιτρέπεται από τη Συνθήκη, εάν έχει πράγματι «αξιόπιστα στοιχεία» που πιστοποιούν ότι η Ρωσία παραβιάζει τη Συνθήκη, επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ σχολίασε σχετικά με το θέμα, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τη δική της καταστροφική πολιτική για τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT), κατηγορώντας τη Ρωσία για παραβίαση του μορατόριουμ στις πυρηνικές δοκιμές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...