Εκκλησία

Ένας ακόμη Κρητικός στο τιμόνι της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας -Η επόμενη μέρα -Τι έχει να αντιμετωπίσει ο Μακάριος

Ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος είναι εδώ και λίγες ημέρες ο εκλεγμένος νέος Αρχιεπίσκοπος της Αυστραλίας και οι ευθύνες της αντικατάστασης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού μεγάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή έγινε ευπρόσδεκτη από τους εκκλησιαστικούς κύκλους της Αυστραλίας, καθώς πιστεύεται ότι ο επίσκοπος Μακάριος θα οδηγήσει την εκκλησία προς τα εμπρός. Οι εκτεταμένες μελέτες του σχετικά με τη βιοηθική και την κατανόηση της σύγχρονης εποχής και τις επιπτώσεις της στην Ορθοδοξία θεωρούνται ελπιδοφόρες από τους Αυστραλούς.

Όπως και ο προκάτοχός του, προέρχεται από το νησί της Κρήτης.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον ευνόησε από έναν κατάλογο τριών υποψηφίων. Πάντως πηγές της αυστραλιανής εφημερίδας του “Νέου Κόσμου” ανέφεραν ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος ήταν απρόθυμος συμμετέχων στο ρόλο αυτό "μετά από όλα όσα είχε ακούσει για την εκκλησία της Αυστραλίας".

Τώρα που οι εκλογές αποτελούν παρελθόν, υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, ποια θα είναι η νέα οργάνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας; Πιστεύεται ότι ο οργανισμός θα αναδιαρθρωθεί και θα διαιρεθεί σε μητροπολιτικές περιφέρειες τον Ιούνιο, ωστόσο ο αριθμός και το μέγεθος αυτών των περιοχών είναι ακόμα άγνωστο.

Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, ωστόσο φαίνεται ότι ο Επίσκοπος Δορυλαιού Νίκανδρος θα είναι ο Επίσκοπος της Νότιας Αυστραλίας και μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνος για τις περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας και της Βόρειας Επικράτειας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Δυτική Αυστραλία και η Βόρεια Επικράτεια θα έχουν δικό τους εκπρόσωπο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως Ιάκωβος, θα αναλάβει δράση και θα εδρεύει στο Περθ.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η Βικτώρια θα περιέχεται σε μια περιοχή ή θα χωριστεί, ωστόσο η Τασμανία θα συμπεριληφθεί επίσης στην περιοχή της Βικτώριας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξετάζει επί του παρόντος εάν ο Επίσκοπος Ιεζεκιήλ του Ντερβί θα διοριστεί επικεφαλής της εκκλησίας στη Βικτώρια και την Τασμανία ή αν θα διοριστούν ένας ή δύο νεότεροι εκπρόσωποι.

Κάποιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Ζήσης, που ήταν υπεύθυνος του γραφείου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού και συνυποψήφιος του Μακάριου για τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου, μπορεί να αναδειχθεί ως επίσκοπος. Γνωρίζει καλά τη Μελβούρνη σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη...

Όσον αφορά στα καθήκοντα του νέου Αρχιεπισκόπου ο Ορθόδοξος θεολόγος Δρ Βασίλης Αδραχτάς τα κατηγοριοποιεί:

* Προώθηση του ευρέος φάσματος των υπηρεσιών που παρέχονται από την Εκκλησία (ηλικιωμένους και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, δίγλωσση εκπαίδευση)

* Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις της δεύτερης και τρίτης γενιάς Αυστραλών γεννημένων Ορθοδόξων

* Μετασχηματισμός της μεταναστευτικής νοοτροπίας των κύκλων της Εκκλησίας σε πραγματική μαρτυρία μιας καθολικής Ορθοδοξίας.

* Εργαστείτε προς τους Ορθόδοξους πιστούς που εδραιώνουν στην πράξη την οικουμενικότητα της πίστης τους πέρα ​​από τις εθνικές και εθνοτικές συγγένειες.

Σε κάποιο σημείο στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να υπάρχει μια πολυεθνοτική και πολυγλωσσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία, με επικεφαλής το θεολογικό κολλέγιο του Αγίου Ανδρέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...