Εσωτερική Ασφάλεια

Τρόμος στα προάστια των Αθηνών - Σπείρα παραμόνευε θύματα στις τράπεζες και μετά τους «έγδυνε» - Πως δρούσε

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές των βόρειων και νότιων προαστίων. Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα (46, 40 και 36 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.

Η σπείρα είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2018 και διέπραττε κλοπές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα θύματά τους σε υποκαταστήματα τραπεζών και «χτυπούσαν» όταν έφευγαν από εκεί οι στόχοι τους.

Πώς δρούσε η σπείρα
Τα μέλη της σπείρας έμπαιναν σε τράπεζες, παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που έκαναν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Οταν έφευγε ο «στόχος», ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών, οι οποίοι ακολουθούσαν τα θύματα, με οχήματα που τους ανήκαν ή είτε νοικιασμένα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας έσκαγαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων των θυμάτων με σουγιάδες ή μεταλλικά σύρματα και έκλεβαν τις τσάντες με τα χρήματα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει το θύμα. Μέχρι τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας, στις περιοχές Γλυφάδα, Βούλα, Κορωπί, Ηλιούπολη και Κηφισιά.

Τα μέλη της σπείρας, που έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση ενός αυτοκινήτου και διάφορων χρηματικών ποσών, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...