Ελληνοτουρκικά

Συναγερμός στην Αθήνα: «Εισβολή» στα Ελληνικά χωρικά ύδατα σχεδιάζει η Άγκυρα με τον «Πορθητή» - Στα ύψη η ένταση

«Κόκκινος συναγερμός» επικρατεί στην Αθήνα αφού ο Ερντογάν επιτίθεται απροκάλυπτα στην κυριαρχία της Κύπρου.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Αθήνα ανησυχεί ότι ο «σουλτάνος» τις επόμενες εβδομάδες θα επιχειρήσει να φέρει πιο κοντά στην Ελλάδα στο πεδίο της έντασης, μετακινώντας το γεωτρύπανο «Φατίχ», τον περίφημο «Πορθητή», ανατολικότερα της Ρόδου και του Καστελόριζου, στη δική μας ΑΟΖ, έστω κι αν δεν την έχουμε ανακηρύξει.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι έχει ενημερωθεί ήδη η αντιπολίτευση γι’ αυτό το ενδεχόμενο, γι’ αυτό και κρατούν όλοι χαμηλούς τόνους στα εθνικά.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Ερντογάν προφανώς και παίζει τα ρέστα του στην Κύπρο προσπαθώντας προκαταλάβει αντιδράσεις από ΗΠΑ-Ισραήλ αρχικά, αλλά και να μπλοκάρει οποιαδήποτε άξονα Ελλάδος-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» μαζί με τρία νορβηγικά πλοία και με την συνοδεία μία τουρκικής Φρεγάτας προς το παρόν, δημιουργεί κατάσταση «τεχνητής νησίδας», στην περιοχή με σκοπό την οριοθέτηση τουρκικών θαλάσσιων συμφερόντων.  Το σχέδιο " Γαλάζια Πατρίδα",  αφορά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το Ισραήλ.

Η συμμαχία Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου , βάσει αμυντικής συμφωνίας θα έφερνε τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την περιοχή.

Εάν σε αυτή προστεθεί και το σχεδιαζόμενο  ραντάρ στην Κρήτη, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η διασύνδεση των υπαρχόντων των τριών χωρών, τότε θα υπήρχε  μια πλήρη εικόνα στην Ανατολική Μεσόγειο που μεταφράζεται:

1. Έγκαιρο εντοπισμό εχθρικών εναέριων κινήσεων και  συλλογή πληροφοριών

2. Δυνατότητα άμεσης αποτρεπτικής επέμβασης.

Σύμφωνα με άρθρο μας και πληροφορίες του τουρκικού τύπου, ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Επίσης η  Τουρκία στην Κύπρο όπως και στο Αιγαίο «έχει επιδοθεί στην αγαπημένη της ενασχόληση» που αφορά το «γκριζάρισμα» ελληνικού εδάφους.

Μόνο που στην μεγαλόνησο αυτό αφορά την νεκρή ζώνη, την οποία με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυ κράτησαν οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις μακριά από τα «χέρια του Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974.

Δεν πρόκειται σαφώς για μερικά μέτρα, αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι , για αυτό έστειλαν και την επιλαρχία με άρματα μάχης Leopard 2A4 πριν δύο μήνες αναμένοντας εξελίξεις το καλοκαίρι του 2019, το οποίο αναμένεται για Ελλάδα και Κύπρο «θερμό».

Σε όλα αυτά η Ελλάδα οφείλει και πρέπει στα πλαίσια του κοινού αμυντικού δόγματος το οποίο έχει ατονήσει, να αποστείλει στο νησί τάχιστα μια μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με όλα τα μέσα, μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και μοίρα αεροσκαφών F-16.

Αυτά, θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία.

Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού, ενώ μονάδες επιφανείας και δύο υποβρύχια του ΠΝ θα πρέπει να ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό για την διαφύλαξη της μεγαλονήσου. 

Το θέμα των S-400 και τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή

Η τοποθέτηση των πυραύλων S-400 σε Σμύρνη και Αντιόχεια βάζει  άμεσα Συρία και  Ιράν υπό την πλήρη  εξάρτηση της τουρκικής αεράμυνας σε σχέση με επιθέσεις που ενδεχομένως να διενεργηθούν σε βάρος των χωρών αυτών, και εναντίον της ίδιας της Τουρκίας από τα ισραηλινά F-35 Adir.

Φυσικά περιττό να τονίσουμε ότι οι «τουρκικοί»  S-400 στην επαρχία Χατάι απειλούν ξεκάθαρα την ισραηλινή επικράτεια σε επιχειρήσεις διείσδυσης ισραηλινών μαχητικών στην Συρία ή στο Ιράν.

Για να καταστεί ακόμα πιο επικίνδυνη η Τουρκία , θα πρέπει να παραλάβει και μαχητικά αεροσκάφη από την Ρωσία, αποκτώντας πραγματικά μια στρατηγική δύναμη ικανή να προκαλέσει «ανησυχία» στην ΝΑ Μεσόγειο .

Το Ισραήλ είναι σίγουρο ότι, όσο βλέπει να έρχονται ακόμα πιο κοντά οι  S-400 στην Τουρκία με τα νέο-οθωμανικά σχέδια της, τόσο θα ασκεί μέσω του αμερικανο-εβραϊκού πίεση για την μη  παράδοση των F-35 στην Άγκυρα, ώστε να κυριαρχούν μόνο τα ισραηλινά F-35 στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ έχουν ένα σημαντικό στήριγμα στην περιοχή μας, το Ισραήλ, το οποίο θεωρούν ως τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχό τους στην περιοχή και αυτό ίσως αποδειχθεί καταλύτης των …επερχόμενων εξελίξεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...