Κυβέρνηση

«Ο Πετσίτης μετέφερε το 2016 αιτήματα Μαξίμου» λέει στενός συνεργάτης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ

Σε νέες αποκαλύψεις για τις ενέργειες και τις επισκέψεις του Μανώλη Πετσίτη στη ΔΕΠΑ προχωρά στενός συνεργάτης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα λέει στα ΝΕΑ ο στενός συνεργάτης του Θεόδωρου Κιτσάκου ο Μανώλης Πετσίτης μετέφερε αιτήματα του Μαξίμου για διορισμούς ημετέρων και την άνοιξη του 2016.

Η καταγγελία του στενού συνεργάτη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ έχει ως εξής:

«Από το φθινόπωρο του 2015 - όταν κι έδινε διαρκές "παρών" στο Μαξίμου - επισκεπτόταν ο Μανώλης Πετσίτης τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θεόδωρο Κιτσάκο.

Όμως επισκεπτόταν και τους προηγούμενους μήνες τον προκάτοχό του, για άγνωστο λόγο και πάντα με επίκληση του Μεγάρου Μαξίμου. Συνολικά τον Κιτσάκο τον συνάντησε 6-7 φορές.

Την πρώτη λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε μια εθιμοτυπική επίσκεψη και του ανέλυσε τις σχέσεις του με το Μαξίμου, χωρίς να ζητήσει οτιδήποτε.

Στη δεύτερη επίσκεψη, έναν μήνα αργότερα, φέρεται να μετέφερε τη δυσφορία συνεργατών του πρωθυπουργού για θέματα χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ από τη ΔΕΠΑ για καταχώριση διαφήμισης. Έτσι αποφασίστηκε η δραστική περικοπή χρημάτων που δίνονταν κυρίως σε ορισμένες εφημερίδες σε μια σύσκεψη που ήταν παρών και ο ίδιος ο Πετσίτης.

Ακολούθησε κι άλλη επίσκεψή του την άνοιξη του 2016, όπου μετέφερε πιεστικά αιτήματα από το Μαξίμου για διορισμούς ημετέρων, χωρίς όμως να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο.

Όταν λίγο καιρό αργότερα ο κ. Κιτσάκος συνάντησε κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, του έθεσαν το ίδιο θέμα των διορισμών και γνώριζαν ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη Πετσίτη με το ίδιο ακριβώς αίτημα.

Ο Πετσίτης επισκέφθηκε και το 2017 τον κ. Κιτσάκο και του ζήτησε να αναλάβει με την εταιρεία συμβούλων που είχε την αποδελτίωση δημοσιευμάτων και άλλη εργασία, σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της ΔΕΠΑ. Όμως το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό.

Υπήρχαν και μια-δύο ακόμη περιπτώσεις επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη ως ιδιώτη, όπου δεν έγινε δεκτός από τον κ. Κιτσάκο, γιατί ο τελευταίος είχε άλλα ραντεβού. Γι' αυτό και εμφανίζεται στις καταγραφές εισόδου να εισέρχεται και να εξέρχεται σε 4-5 λεπτά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης