Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης

Δημοσίευση: 15 Μαΐου 2019, 3:09 μμ

Πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης… Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται!


ΥΛΙΚΑ
500γρ. πένες

4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από το βαζάκι

250γρ. κατίκι

1/2σκ. σκόρδο


1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

100γρ. ελιές ροδέλες

6κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10′.

2 Βάζουμε στον κάδο του μούλτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

3 Μόλις βράσουν οι πένες τις αδειάζουμε στο μπολ με τον πουρέ, ρίχνουμε το κατίκι, τις ελιές, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

4 Σερβίρουμε τις πένες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.