Πολιτική

Απόλυτη κατάρρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κάνει τα πάντα για ψήφους ο Τσίπρας! Ρομά, πρόσφυγες & όσοι «δεν έχουν σταθερό» οι ψηφοφόροι του


Σε κάθε δυνατό μέσο καταφεύγει η κυβέρνηση Τσίπρα για μερικές ψήφους, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρή ήττα της αριστερής κυβέρνησης στις επικείμενες εκλογές. Τα προεκλογικά μέτρα και υποσχέσεις έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, ενώ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από Ρομά, πρόσφυγες και του πολίτες που "δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο."

Στην πιο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής αναμέτρησης και ενώ οι δημοσκοπήσεις επιμένουν πλέον σταθερά να καταγράφουν μεγάλες διαφορές υπέρ της ΝΔ και μάλιστα να ανοίγουν και πάλι την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εμφυσήσει ελπίδα στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, επικαλούμενος τη θεωρία ότι υπάρχει μία «κρίσιμη κοινωνική ομάδα», πολύ δεν υπολογίζουν οι εταιρίες, οι οποίες διενεργούν γκάλοπ.

Μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους Ρομά και τους πρόσφυγες, που έδωσαν και πάλι «δυναμικό παρών» με πλαστικές σημαίες και πρόδηλο ενθουσιασμό. «Τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την επιχείρηση μετακινούμενων ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο αυτές ομάδες ψηφοφόρων, όπως και εκείνοι «που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο, άρα δεν μπορούν να βρεθούν από τους δημοσκόπους», όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν, κατά το Μαξίμου τα «κρυφά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές.

Οι κυβερνώντες επιμένουν να μιλούν για ήττα με μικρή διαφορά, που δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό του κ. Τσίπρα για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο ή ακόμα και για νίκη την Κυριακή, επικαλούμενοι ακριβώς τέτοιου είδους στοιχεία.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται είναι ξεκάθαρες και μιλούν για καθαρή έως μεγάλη νίκη της ΝΔ. Μόλις χθες βράδυ η Metron Analysis, παρουσίασε για λογαριασμό του Alpha γκάλοπ, που δείχνει τη διαφορά στις 7,2 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ είναι στο 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,1%, με τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 5,6% και έπονται Χρυσή Αυγή με 5% και ΚΚΕ με 4,8%. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις δημοσκόπων, το ΚΙΝΑΛ και ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς πιέζεται τις τελευταίες ημέρες κυρίως από τη ΝΔ, καθώς καταγράφεται μία διάθεση ψηφοφόρων της να στείλουν σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης.

Από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας προσπάθησε ξανά να διαβεβαιώσει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα είναι μόνιμα και όχι προεκλογικά δωράκια, ενώ κατέφυγε και πάλι στην ιστορία της αριστεράς, φανερώνοντας την αγωνία του Μαξίμου για διαρροές ψηφοφόρων του προς μικρότερα κόμματα του αντιμνημονιακού χώρου, ήτοι την αντισυστημική ψήφο. «Η δολοφονία του Λαμπράκη δεν στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό, για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθές και Χρυσαυγίτες του σήμερα» τόνισε ενδεικτικά σε κάποιο σημείο της ομιλίας του σημειώνοντας ότι σε «όλους αυτούς δίνουμε απάντηση σήμερα με την παρουσία μας και την Κυριακή».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F1460475507421021%2F&show_text=0&width=560

Αν κάτι σας μοιάζει διαφορετικό στους δρόμους της πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες έχετε δίκιο. Για την ακρίβεια κάτι... λείπει. Έχουν αποτραβηχτεί οι τροχονόμοι που φαίνεται πως έλαβαν οδηγίες να αφήσουν τα μπλοκ των κλήσεων στα γραφεία τους. Προφανώς στην κυβέρνηση δε θέλουν να πάει κανείς στις κάλπες χωρίς δίπλωμα ή με κανένα βαρύ πρόστιμο στην πλάτη.

Αλλά, η φαντασία της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε στους δρόμους της Αθήνας. Με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει πει ότι στον φάκελο για τις ευρωεκλογές οι πολίτες θα βρουν και την... 13η σύνταξη, ότι μπορεί να δώσει το δίνει.

Μόνο χθες ανακοινώθηκαν δωρεάν διόδια την ημέρα των εκλογών, για πρώτη φορά και στην Αττική Οδό, οχτώ ημέρες άδειας στους εκλογικούς αντιπροσώπους και αύξηση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Τα πάντα για να συγκρατηθεί η πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε επίπεδα που θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμα.

Είχαν προηγηθεί οι εναγκαλισμοί με τους συνδικαλιστές των ταξιτζήδων και οι... παραινέσεις του υπουργού Μεταφορών να κάνουν τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κινητοποίηση των δυνάμεων των Ρομά σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος.

«Αν αυτά τα κάνουν για τις ευρωεκλογές φανταστείτε τι θα συμβεί αν χάσουν και φθάσουμε στις εθνικές, θα τα δώσουν όλα» επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, οι οποίοι αμφισβητούν την εκλογική επιρροή των δώρων της τελευταίας στιγμής.

Και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η χώρα μας είναι ακόμη υπό επιτήρηση. Εκτός κι αν αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης, να ναρκοθετήσει την επόμενη περίοδο, μετά τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...