Πατριαρχεία

«Χολή» από το σύστημα και πολεμική μεσαίωνα για το Άγιο Φως: Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα το πολεμάνε με «νύχια και με δόντια»

Άγιο Φως  -  Εχθροί και Φίλοι

Χθες Τετάρτη 10 Απριλίου  στο Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου  αυτός ο πολέμιος της Ελληνορθοδοξίας Αλικάκος, πραγματοποίησε την επιθυμία του και παρουσίασε    βιβλίο του με θέμα «Λύτρωση, Περί του Αγίου Φωτός».

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Τον Αλικάκο «θαύμασαν», τίμησαν και συμπλήρωσαν σε όσα υποστηρίζει για το Άγιο Φως:

Α] Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που   έχει γράψει τον πρόλογο του βιβλίου του Αλικάκου.

Β]  Ο. Κωνσταντίνος Παπαστάθης, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ.

Γ] Ο Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Το δικό μου πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τόσο ο Αλικάκος, όσο οι τρεις(3) συνομιλητές αλλά και η παρουσιάστρια, αισθάνθηκαν χαράν μεγάλην γιατί «ανακάλυψαν» σημεία και τέρατα στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.  

Ο Αλικάκος για Άγιο Φως: Είναι κρίμα που έκλεψε την παράσταση «ο αναπτήρας». Την πρώτη φορά που πήγα στα Ιεροσόλυμα φοβήθηκα» είπε ο κ.  Αλικάκος. «Φοβήθηκα γιατί είχα μαζί μου μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο» εξηγεί, λέγοντας μάλιστα ότι έφυγε από τα Ιεροσόλυμα τρεις μέρες νωρίτερα από ο,τι ήταν προγραμματισμένο. Γιος ιερέα, «μεγάλωσα κοντά στα ράσα» λέει ο ίδιος και περιγράφει ότι έτσι ξεκίνησε την έρευνα για το βιβλίο του, θέλοντας να «λύσει ένα παιδικό αίνιγμα».

ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΩΤΟ: Η απορία μου είναι τι φοβήθηκε; μήπως οι μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο που είχε μαζί του ήταν παράνομο προϊόν και φοβήθηκε μήπως τον συλλάβουν;

Ή μήπως εννοεί ότι στους Αγιοταφίτες υπάρχουν επικίνδυνα άτομα που θα του έκαναν κακό;

Ας μας απαντήσει ο Αλικάκος τι εννοεί φοβήθηκε και έφυγε 3 ημέρες νωρίτερα.  

Όσο για τον σκοπό του βιβλίου του αναφέρει: «Δεν ήρθα να γκρεμίσω τίποτα, ούτε να ισοπεδώσω το Πατριαρχείο, το ψέμα θέλω να ισοπεδώσω», τονίζει ο Αλικάκος. 

Και το πλέον εξοργιστικό!

Όλοι ξέρουν πώς ανάβει το Άγιο Φως. Πολλοί από το Πατριαρχείο μάλιστα λένε την αλήθεια.

“Στον πιστό που το αντέχει λέμε την αλήθεια”» διηγείται ότι του είπαν άνθρωποι από το Πατριαρχείο.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Τον έπιασε ο πόνος για το καλό του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Άξιος ο μισθός του !

Φυσικά τα λεγόμενα του Αλικάκου συμπλήρωσαν οι φίλοι του έγκυροι κατά τα λοιπά αναλυτές που και αυτοί έβγαλαν χολή κατά του Αγίου Φωτός.

Χαρακτηριστικές τοποθετήσεις των τριών συμπαρουσιαστών:

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, αναφερόμενος στο «θαύμα» του Αγίου Φωτός, είπε ότι είναι «πολεμικού χαρακτήρα» επειδή «ανάβει μόνο αυτό του Ορθόδοξου Πατριαρχείου και επικυρώνει τα προνόμια του ελληνικού Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΡΙΤΟ:  Αυτός ο κύριος λίγο ή πολύ συνιστά στους πολέμιους του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου να εξοβελίσουν από τον Πανάγιο Τάφο τους πονηρούς Έλληνες !

Συγχαρητήρια κύριε Ζουμπουλάκη.

Ο. Κωνσταντίνος Παπαστάθης, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, απαντώντας στο γιατί κάποιοι επιμένουν να συντηρούν τον εν λόγω μύθο του Αγίου Φωτός. «Πρόκειται περί θρύλου, κανένας Πατέρας δεν το επικαλείται, δεν υπάρχει ύμνος ούτε εικαστική απεικόνιση. Είναι μέσο κερδοφορίας» τόνισε ο κ. Παπαστάθης.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ:  Ο κύριος Παπαστάθης βγάζει ψεύτες ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και θεωρεί το Άγιο Φως «μέσο κερδοφορίας» . Άξιος και αυτού ο μισθός.

Και ο τελευταίος των επικριτών βάζει τη δική του πινελιά ο  Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας και δημοσιογράφος. «Το βιβλίο του κ. Αλικάκου δέχεται επικρίσεις γιατί αμφισβητεί το κύρος της Εκκλησίας» τόνισε και εκείνος, μιλώντας για το θέμα των «πρωτείων»: «Αν ο Χριστός υπήρξε, δεν ήταν Έλληνας, δεν είχε υπηκοότητα, δεν είχε εθνικότητα. Ο χριστιανισμός ελληνικοποιείται και το σκάνδαλο δεν είναι το βιβλίο» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Και μόνη η άποψή του:  «Αν ο Χριστός υπήρξε», δείχνει την «αγάπη του» για την Ελληνορθοδοξία.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Πλησιάζοντας προς το Μέγα Σάββατο του Πάσχα του 2019, περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις από πλευράς Εκκλησίας  και Πολιτείας. Φοβάμαι ότι αυτή η ιστορία θα φέρει πολλά δεινά στη χώρα μας.

Γιώργος Φωτόπουλος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...