ΗΠΑ

U.S Pentagon: Ποια είναι η απάντηση των ΗΠΑ στα υπερηχητικά όπλα Ρωσίας και Κίνας

Με τις πιο ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία, να προχωρούν αφοσιωμένα στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, βασισμένα στην έρευνα και την τεχνολογία, διευρύνεται ολοένα και περισσότερα το αίσθημα "ανασφάλειας" και δυσπιστίας ανάμεσά τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, βλέποντας πως τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα έχουν προωθήσει προγράμματα ανάπτυξης υπερηχητικών οπλικών συστημάτων, όπως πύραυλοι, σχεδιάζουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές.

Ειδικότερα, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αναπτύξει και να εγκαταστήσει συστήματα με αισθητήρες στο διάστημα, για την έγκαιρη προειδοποίηση και παρακολούθηση των υπερκείμενων πυραύλων του εχθρού, ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας για την Πολιτική John C. Rood, στο πλαίσιο ακρόασης της υποεπιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, σχετικά με πολιτικές και προγράμματα αντιπυραυλικής άμυνας.

"Οι δυνητικοί αντίπαλοι αναπτύσσουν εξελιγμένα βαλλιστικά όπλα και συστήματα πυραύλων cruise, με αυξημένη ταχύτητα, εμβέλεια, ακρίβεια και καταστροφικότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rood.

Η άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί την πρώτη και κορυφαία προτεραιότητα, είπε ο Rood, περιγράφοντας τα βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση αυτή, όπως αντικατοπτρίζεται στο αίτημα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020 και στην αναθεώρηση του 2019 για την πυραυλική άμυνα. Σε αυτό περιλαμβάνονται :
Την προσθήκη είκοσι (20) συστημάτων αναχαίτισης εδάφους στην Αλάσκα, με τον συνολικό αριθμό αυτών να φτάνει του εξήντα-τέσσερις (64).
Την συνέχεια ανάπτυξης και κατασκευής ενός επιθετικού εξω-ατμοσφαιρικού οχήματος (Kill Vehicle) για περαιτέρω αμυντική αξιοπιστία.
Την συνέχεια κατασκευής ενός νέου πεδίου εκτόξευσης πυραύλων στο Fort Greely της Αλάσκας.
Την ανάγκη για εγκατάσταση νέων ραντάρ "διάκρισης" (discrimination) απειλών στην Αλάσκα και τη Χαβάη και την ανάγκη διεύρυνσης των υποθαλάσσιων ραντάρ, "φωτογραφίζοντας" το ρωσικό πυρηνικό μη επανδρωμένο όπλο "Poseidon".
Την ανάγκη δημιουργίας και εγκατάστασης ενός διευρυμένου για συστήματος επιτήρησης για την αντιμετώπιση απειλών από πυραύλους cruise.

Εκτός από τη βελτίωση των υφιστάμενων αλλά και παλαιών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε ο Rood, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν επαναστατικές τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις τις αναδυόμενες απειλές.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τις ικανότητες τους στην άμυνα κατά των υπερηχητικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου νέων αισθητήρων αλλά και αναβαθμίσεων σε κέντρα ελέγχου και διοίκησης..

Τέλος, κατέληξε ο Rood, πως είναι σημαντικό οι σύμμαχοι και οι εταίροι να επενδύσουν στις δικές τους δυνατότητες αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας που είναι συμβατές με εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών, ενισχύοντας έτσι τον βαθμό διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων.

Προς το σκοπό αυτό, οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους εταίρους τους και κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Ισπανία, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Πολωνία, χώρες του Κόλπου στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, η Ιαπωνία και άλλα έθνη για να αναπτύξουν μια σειρά αμυντικών μέσων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές