Εκκλησία

To Κρεμλίνο στηρίζει το Πατριαρχείο Μόσχας και "καρφώνει" την Δύση-Λαβρόφ: Η Ρωσική Εκκλησία, αλλά και η παγκόσμια Ορθοδοξία υπό διωγμό

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος συναντήθηκε στις 12 Απριλίου στη Μόσχα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημείωσε το υψηλό επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του Υπουργείου Εξωτερικών. "Σήμερα η Εκκλησία είναι αρκετά δραστήρια στον τομέα των διεθνών σχέσεων", ανέφερε ο Πατριάρχης στον υπουργό. "Είναι πολύ χρήσιμο για εμάς να γνωρίζουμε την άποψή σας για τα προβλήματα που μας αφορούν".

Με τη σειρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε τη σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ της Εκκλησίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ειδικά τώρα, «όταν η Ορθοδοξία - όχι μόνο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά η παγκόσμια Ορθοδοξία ως σύνολο - είναι υπό επίθεση».

"Η αγενή παρέμβαση των δυτικών κρατών, των Ουκρανών γειτόνων μας στις υποθέσεις της Εκκλησίας έχει ήδη γίνει σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου και η συνεργασία μας στην προώθηση των ιδανικών δικαιοσύνης και ειρήνης έχει μεγάλη σημασία σε αυτό το στάδιο" σημείωσε ο υπουργός.

Ο Λαβρόφ περιέγραψε τους κύριους τομείς δραστηριοτήτων στους οποίους αναπτύσσεται στενή συνεργασία με την Εκκλησία: "Έχουμε μια κοινή ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Πατριαρχείου Μόσχας. Ιι συμμετέχοντες συναντιούνται τακτικά, ανταλλάσσουν αξιολογήσεις για διάφορες καταστάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι, όπου υπάρχουν χριστιανοί. Επιπροσθέτως συζητά τα προβλήματα των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, που είναι οι ενορίτες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, αλλά και τα προβλήματα των Χριστιανών - και όχι μόνο Ορθοδόξων -στη Μέση Ανατολή . Σε μια σειρά από άλλες περιοχές του κόσμου, η αλληλεπίδραση μας προωθεί τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανάγκες του μεγάλου αριθμού των συμπολιτών μας και των ανθρώπων που πρεσβεύουν τις Ορθόδοξες αξίες Ορθοδόξων",  κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...