Κόσμος

Spiegel: Σκληρότερη η στάση της Αθήνας σχετικά με τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Το ζήτημα των αποζημιώσεων ήρθε στην Βουλή επιφέροντας αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να απαιτήσει της πολεμικές αποζημιώσεις με μεγαλύτερη έμφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», η Αθήνα ενεργοποιεί και μια παλιά της απειλή: την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το «Spiegel» στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή, Έλληνες βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν και την απαλλοτρίωση των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα. Για την κατάσχεσή τους απαιτείται η έγκριση του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Και η Ελλάδα έχει συνείδηση των συνεπειών που θα συνεπαγόταν μια τόσο δραστική ενέργεια – θα επρόκειτο για μια σοβαρή επιβάρυνση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων. Επομένως, θα ήταν ένα τελικό μέτρο και οι συνέπειες για τον τουρισμό και το εμπόριο θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Πριν από αυτό όμως, σχεδιάζεται να παρουσιαστούν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης στο νέο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...