Αρχείο

O Κιμ "γυρίζει την πλάτη" στις ΗΠΑ - Με χαμόγελα και χειραψίες η συνάντηση με Β.Πούτιν - Προς σύσφιξη σχέσεων Β.Κορέας-Ρωσίας

Υψίστης σημασίας είναι η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, λίγο καιρό μετά από το φιάσκο με τον Ντ.Τραμπ. Η Βόρεια Κορέα απομακρύνεται εκ νέου από τις ΗΠΑ και μοιάζει να πέφτει στην "αγκαλιά" της Μόσχας, γεγονός που θα πυροδοτήσει νέες εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Η Βόρεια Κορέα, μια χώρα στην οποία υπάρχει ήδη ισχυρότατη κινέζικη επιρροή, στρέφεται στη Μόσχα και προκαλεί πονοκεφάλους στην Ουάσινγκτον, οι εχθροί της οποίας μέρα με τη μέρα ισχυροποιούνται.

Θερμό ήταν το κλίμα ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη συνάντηση τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ενόψει της συζητήσης που έχουν αυτή την ώρα στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε με μια θερμή χειραψία τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ο οποίο έφτασε με λιμουζίνα στο χώρο του πανεπιστημίου Far Eastern Federal University όπου πραγματοποιείται η συνάντηση.

«Πιστεύω ότι η συνάντηση θα είναι παραγωγική καθώς όλος ο κόσμος έχει το βλέμμα του στραμμένο στην κορεατική χερσόνησο» είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στον Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg.

https://twitter.com/business/status/1121273339878600704

Ο Ρώστος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται αυτή την ώρα για πρώτη φορά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η επίσκεψή σας στη Ρωσία θα βοηθήσει να ισχυροποιηθούν οι διμερής σχέσεις μας. Θα βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να φτάσουμε σε έναν συμβιβασμό στην Κορεατική χερσόνησο», είπε στις πρώτες του κοβέντες προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ παράλληλα χαιρέτησε τις προσπάθειες του Βορειοκορεάτη ηγέτη για να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

«Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να αναπτύξουμε εμπορικούς δεσμούς», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αφίχθη το πρωί σήμερα Πέμπτη στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, για την πρώτη του συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Κιμ, ο οποίος επιδιώκει να ανανεωθεί η υποστήριξη της Μόσχας, ιστορικού συμμάχου της Πιονγκγιάνγκ, μετά το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε η δεύτερη σύνοδος κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι του Βιετνάμ στα τέλη του Φεβρουαρίου, από την πλευρά του έφθασε με τρένο στο Βλαδιβοστόκ χθες.

Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του Κιμ, η Ρωσία παρέμενε ως τώρα στο περιθώριο της θεαματικής διαδικασίας αναθέρμανσης των διακορεατικών σχέσεων και των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα και με τις ΗΠΑ από τις αρχές του 2018.

Όμως, δύο μήνες μετά την πλήρη αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής των Κιμ και Τραμπ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης μοιάζει να αναζητεί όσα περισσότερα στηρίγματα μπορεί στο μπραντεφέρ του με την Ουάσινγκτον και να επιδιώκει επίσης μια ορισμένη επανεξισορρόπηση της σχέσης του με το Πεκίνο, τον βασικότερο υποστηρικτή της Πιονγκγιάνγκ, και τη Μόσχα, ιστορικό στυλοβάτη της χώρας του την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Άλλωστε, η ΕΣΣΔ είχε συμβάλει καθοριστικά να αναλάβει την εξουσία ο παππούς του και ιδρυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ο Πούτιν, που έφθασε αεροπορικώς, και ο Κιμ, που αφίχθη με το λαδί του τρένο μία ημέρα νωρίτερα κι έγινε δεκτός από στρατιωτικό άγημα που του απέδωσε τιμές, θα συναντηθούν στο νησί Ρούσκι, όπου έχουν γίνει σημαιοστολισμοί κι έχει αναπτυχθεί πολύ ισχυρές δυνάμεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν αναμένεται να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, ούτε να υπογραφτούν συμφωνίες στη συνάντηση των ηγετών, την πρώτη αυτού του επιπέδου από το 2011, όταν είχαν συναντηθεί ο τότε πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο πατέρας του σημερινού ηγέτη της ΛΔ Κορέας.

Δείτε εικόνες & βίντεο:

https://twitter.com/RT_com/status/1121259119862853633

https://twitter.com/RT_com/status/1121269884896403456

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...