Ρωσία

NATO–Ρωσία: Γκρεμίζουν τη Μαύρη Θάλασσα με «παιχνίδια πολέμου»

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί η Μαύρη Θάλασσα από το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

Μετά τις πληροφορίες για ενίσχυση των δυνάμεων του NATO στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία αποφάσισε να λάβει τα «απαραίτητα μέτρα» ώστε να περάσει το μήνυμα ότι δεν «λυγίζει» στην πίεση που της ασκεί η Συμμαχία.

Ωστόσο, η ανάπτυξη σημαντικών, σε μέγεθος, στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση ή ακόμα και επεισόδιο αν σημειωθεί έστω και ένα λάθος, με αποτέλεσμα αυτά τα «παιχνίδια» να χαρακτηρίζονται επικίνδυνα.

Ειδικότερα, η Ρωσία αναβαθμίζει τις δυνάμεις της στην περιοχή Μαύρης Θάλασσας ώστε να ανταποκρίνεται στην δυναμική και την ανάλογη ανάπτυξη δυνάμεων του NATO , δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας Grushko στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Είναι αυτονόητο ότι αναβαθμίζουμε τις δυνάμεις μας ενόψει του γεγονότος ότι οι δυνάμεις του NATO πλησιάζουν τις ακτές μας. Όλες οι προσπάθειές μας είναι απολύτως επαρκείς και αναλογικές ως προς τις πραγματικές ανάγκες που προβάλλουν οι εξελίξεις αυτές ως προς την άμυνα και την ασφάλειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τα έργα υποδομής του NATO στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς και τις προσπάθειες των χωρών του NATO να δημιουργήσουν βάσεις και να αναπτύξουν πρόσθετες δυνάμεις.

Ο Grushko κατηγόρησε την Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι προσπαθεί τώρα να «δαιμονοποιήσει» τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα., ενώ δήλωσε επίσης ότι σε γενικές γραμμές, τίποτα δεν άλλαξε. Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας δραστηριοποιείται στην περιοχή τα τελευταία 200 χρόνια, ακόμα και όταν η Κριμαία ήταν ουκρανική.

Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας περιλαμβάνει τόσο πλοία επιφανείας όσο και υποβρύχια, δύναμη Πεζοναυτών, αμυντικές παράκτιες δυνάμεις και επίσης ικανότατες αεροπορικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή ιδιαίτερα ισχυρή.

Οι χώρες του NATO συμφώνησαν τον Απρίλιο ένα «πακέτο» μέτρων με επίκεντρο την ενίσχυση της κλίμακας των ασκήσεων και των αποστολών αναγνώρισης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα απασχολεί την Μόσχα και είναι ιδιαίτερα αποφασισμένη να δράσει σε περίπτωση που νιώσει ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της, όπως το απέδειξε με το επεισόδιο στο Στενό του Κερτς απέναντι στα ουκρανικά πλοία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...