ΗΠΑ

MD 969: "Τρίβουν τα χέρια τους" οι Αμερικανοί με το νέο ελικόπτερο ελαφράς επίθεσης

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα ελικόπτερα MD, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην Ατλάντα, βελτίωσαν τις δυνατότητες του διπλού κινητήρα MD 969 με την προσθήκη ενός προσαρμοσμένου συστήματος Common Launch Tube (CLT) που σχεδιάστηκε από την Systima Technologies.

Ισχυρά, ευέλικτά και κομψά, τα MD 969 είναι πρωτίστως προηγμένα ελικόπτερα διπλού κινητήρα ελαφριάς επίθεσης που προσφέρουν εντυπωσιακή αντοχή, ταχύτητα, ευελιξία και απαράμιλλη ασφάλεια", δήλωσε ο Lynn Tilton, Διευθύνων Σύμβουλος της MD Helicopters Inc.

"Με την ενσωμάτωση αυτού του καινοτόμου και προσαρμόσιμου Common Launch Tube System - μιας δυνατότητας που δεν προσφέρεται επί του παρόντος σε οποιοδήποτε ελαφρύ επίθεμα ελικόπτερο - το MD 969 θα είναι ένας πραγματικός πολλαπλασιαστής δύναμης. δημιουργώντας το πρότυπο αναφοράς επιδόσεων και δυνατοτήτων για μελλοντικές εξελίξεις ελικοπτέρων διπλού κινητήρα"

"Το CLT αποτελεί μέρος ενός ευέλικτου συστήματος εκτόξευσης roll-on / roll-off, το οποίο ενσωματώνεται εύκολα στις υπάρχουσες πλατφόρμες", δήλωσε ο Tom Prenzlow, Πρόεδρος της Systima Technologies, Inc. "Ο εξαιρετικά ικανός εκτοξευτής έχει ήδη επιτρέψει στις δυνάμεις SOCOM να διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα όπλων και αισθητήρων ακριβείας που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των αποστολών τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τα Ελικόπτερα MD για να στάσουμε σε αυτό το επίπεδο ευελιξίας των ελικοπτέρων MD 969 Twin Attack"

Εκτός από τα πυρομαχικά ακριβείας όπως το Griffin, το Systima Common Launch Tube System θα επιτρέψει επίσης στους χειριστές των MD 969 να εκπέμπουν αισθητήρες εδάφους και sonobuoys, διευρύνοντας έτσι τις λειτουργικές δυνατότητες που σχετίζονται με την περιπολία των συνόρων και την πρόληψη της πειρατείας.

Η δυνατότητα εκτόξευσης μικρών UAS / UAV θα παρέχει αυξημένη εποπτεία της κατάστασης τόσο για τις χερσαίες δυνάμεις όσο και για τις εναέριες, όταν παρεμποδίζεται η οπτική επαφή ή οι αισθητήρες επί του σκάφους είναι ανεπαρκείς. Αυτή η λειτουργικότητα θα αλλάξει τα δεδομένα σε ό,τι αφορα ελαφρές επιθέσεις από ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ