Στρατός Ξηράς

H Σχολή Ευελπίδων στον διεθνή διαγωνισμό Sandhurst 2019 (βίντεο)

Αντιπροσωπεία Σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) συμμετέχει στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό δεξιοτήτων στρατιωτικών ακαδημιών Sandhurst 2019 της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USMA-West Point).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από Παρασκευή 12 έως και Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Ο διαγωνισμός προάγει την αριστεία μεσώ των δύσκολων σωματικών και ψυχικών προκλήσεων που αντικατοπτρίζουν τον ρυθμό, την αβεβαιότητα και τις αποστολές των πολεμικών επιχειρήσεων. Ο διαγωνισμός ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων και εταίρων για την προώθηση της πολυεθνικής συνοχής και διαλειτουργικότητας και αναδεικνύει την επιμονή και το θάρρος των μελλοντικών ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλον τον κόσμο.

https://youtu.be/V4zc24NGwjg

Σύμφωνα με το armynow.net στον φετινό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό 48 ομάδες από 13 κράτη (Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Καναδάς, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Μεγάλη Βρετανία με 2 ομάδες, Μεξικό, Νότια Κορέα, Χιλή), ενώ οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με 16 ομάδες από τις Ακαδημίες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ακτοφυλακής και 16 ομάδες από τα Πανεπιστήμια που υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για Έφεδρους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων (Reserve Officers’ Training Corps – ROTC).

Ο φετινός διαγωνισμός ειναι μια διήμερη δοκιμασία με αρκετές ημερήσιες και νυχτερινές δοκιμασίες που ειναι επικεντρωμένες στην ατομική, ομαδική και ηγετική απόδοση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...