ΗΠΑ

F-15: Αυτό είναι το νέο λογισμικό που θα “απογειώσει” τους θανατηφόρους “αετούς” της USAF

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να έχουν αφοσιωθεί στο πρόγραμμα του stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35 και την πορεία που θα έχει στο μέλλον η παραγωγή του και οι επιδόσεις του σε μελλοντικές επιχειρήσεις, όμως το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση.

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και βασικά στοιχεία της “ραχοκοκαλιάς” των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ, είναι το μαχητικό αεροσκάφος F-15., το οποίο αναβαθμίζεται διαρκώς καθώς έχει αποδείξει στο πεδίο μάχης την αξία του. Έτσι το Πεντάγωνο αποφάσισε να το “εξοπλίσει” με ένα από τα πιο προηγμένα λογισμικά, καθιστώντας ιδιαίτερα αποτελεσματικό αλλά και καταστροφικό.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την τροποποίησης της σύμβασης που είχε ανατεθεί προηγουμένως στη Boeing, αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα λογισμό πρόγραμμα υπολογιστή υψηλής ταχύτητας που προορίζεται για τη βελτίωση της ικανότητας ηλεκτρονικού πολέμου του μαχητικού αεροσκάφους F-15.

Σύμφωνα με την τροποποίηση που ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο, προβλέπεται η επιλογή για την παραγωγή και ενσωμάτωση των προηγμένων λογισμικών Advanced Display Core II Processors II (ADCPII) στην πλατφόρμα του μαχητικού F-15.

Βάσει της σύμβασης, οι διαδικασίες επιλογής, δοκιμών και ενσωμάτων στο τρομερό μαχητικό αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την Boeing, το πρόγραμμα ADCPII είναι το ταχύτερο και λογισμικό μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο, ενώ είναι σε θέση να επεξεργάζεται 87 δισεκατομμύρια εντολές ανά δευτερόλεπτο για τη μεταφορά δεδομένων, ενώ είναι ικανό να μεταφράζει και να επεξεργάζεται στοιχεία και πληροφορίες με μεγαλύτερες ταχύτητες, σε πολύ μεγαλύτερο αξιόπιστο βαθμό, γεγονός που θα “απογειώσει” τις λειτουργικές και επιχειρησιακές ικανότητες του αεροσκάφους, καθιστώντας αρκετά πιο αποτελεσματικό ως προς την εκτέλεση αποστολών.

Πράγματι, η αυξημένη δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων και πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας και ενισχύει τις νέες προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, όπως :

το Eagle Passive/Active Warning Survivability System (EPAWSS)
το εύρος αναζήτησης, αναγνώρισης και εντοπισμού υπερύθρων (IRST)
τις επικοινωνίες υψηλών ταχυτήτων ταχύτητας μέσω ραντάρ
τις μελλοντικές αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα λογισμικού

Επιπρόσθετα, το νέο αυτό λογισμικό υπολογιστή, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, την λειτουργία των αναδυόμενων συστημάτων "fly-by-wire" των μαχητικών F-15, με αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου πτήσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ