Κόσμος

Brexit: Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για άτακτη έξοδο, φέρεται να είπε η Μέι

Σύμφωνα με το περιοδικό Guardian, η Τερέζα Μέι, με επιστολή της στους δημοσίους υπαλλήλους, αναφέρει πως η διαδικασία για ένα άτακτο Brexit πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Όλα αυτά παρά την παράταση που έχει δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις Βρυξέλλες μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Πρέπει να συνεχιστούν οι απαραίτητες προετοιμασίες το ενδεχόμενο no-deal Brexit, ωστόσο με προσαρμοσμένα χρονοδιαγράμματα δεδομένης της παράτασης που συμφωνήθηκε», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε επιστολή της προς δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Guardian και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Της επιστολής είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του Sky News την Παρασκευή, το οποίο — επικαλούμενο την επίσημη αλληλογραφία — ανέφερε ότι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης μπαίνουν στο συρτάρι άμεσα, δεδομένης της νέας αναβολής.

Το Λονδίνο έλαβε μια «ευέλικτη» παράταση για το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10 Απριλίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι υποχρεωμένο να διεξάγει ευρωεκλογές τον Μάιο αν δεν έχει αποχωρήσει μέχρι τότε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχικά, το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, ωστόσο η κυβέρνηση Μέι δεν κατάφερε να επικυρώσει τη συμφωνία του «διαζυγίου» πριν από την προθεσμία, γεγονός που ώθησε το Λονδίνο να επιδιώξει μια παράταση για να αποφύγει ένα no-deal Brexit.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ