Κόσμος

BBC: Ο Έλληνας «αφανής ήρωας» της κουζίνας με τα μεγάλα όνειρα (βίντεο)


Σε ένα βίντεο που έχει αναρτήσει το BBC στο Facebook, εμφανίζεται ένα Ελληνόπουλο που έχει μεταναστεύσει στην Αγγλία και μπορεί τώρα να είναι στα... χαμηλά, αλλά έχει μεγάλα όνειρα!

«Κάθε επιτυχημένο εστιατόριο έχει έναν αόρατο ήρωα»! Αυτός είναι ο τίτλος ενός βίντεο που έχει αναρτήσει το βρετανικό δίκτυο BBC στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook και στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας Έλληνας: Ο Βασίλης!

«Στα βάθη οποιουδήποτε καλού εστιατορίου, υπάρχει ένας αόρατος ήρωας», λέει η περιγραφή του βίντεο, που ξεκινά με την υποδοχή ενός εστιατορίου, όπου όλα είναι περιποιημένα και στην εντέλεια, με την κάμερα να ξεκινά την… κατάδυση στα κάτω δωμάτια, όπου υπάρχει η κουζίνα.

Εκεί μας «συστήνει» τον Βασίλη, παρουσιάζοντας και τα καθήκοντά του, που δεν είναι άλλα από το να πλένει πιάτα.

Στο βίντεο φαίνεται ο Βασίλης την ώρα που εργάζεται, με τον ίδιο να δηλώνει στο BBC: «Πρέπει να σου αρέσει η καθαριότητα αλλιώς δεν μπορείς ποτέ να το κάνεις σωστά. Συνήθως εργάζομαι από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Νιώθω την ανακούφιση σαν να… βγαίνω από την φυλακή», τονίζει ο νεαρός.

Το BBC στην συνέχεια αναφέρει πως ο Βασίλης δουλεύει σε κουζίνες τα τελευταία δύο χρόνια και ο ρόλος του είναι… στον πάτο της ιεραρχίας μιας κουζίνας.

Αυτή είναι η πρώτη του δουλειά από τότε που μετανάστευσε στην Μεγάλη Βρετανία από την Ελλάδα, για την οποία αμείβεται με 12 λίρες την ώρα, ενώ έχει μερίδιο και από τα πουρμπουάρ.

Ο ίδιος ο Βασίλης βέβαια δείχνει στην κάμερα και το τι… κάνει στα δάχτυλά του η συγκεκριμένη δουλειά, λόγω της παρατεταμένης επαφής με το νερό και τα απορρυπαντικά, ωστόσο είναι γεμάτος όνειρα!

Λέει πως του αρέσει πολύ να μαγειρεύει, αν κι ακόμα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ωστόσο βλέπει την παρουσία του σε κουζίνες υψηλού επιπέδου ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «ρουφήξει» ό, τι μπορεί και μια μέρα -γιατί όχι- να γίνει ο ίδιος σεφ!

Δείτε το βίντεο του BBC για τον… Βασίλη!

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbbcworldservice%2Fvideos%2F2368416823210503%2F&show_text=0&width=476

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ