Οικονομία

Airbnb: Αυτές είναι οι περιοχές που οι τιμές έχουν εκτοξευθεί

Είναι αλήθεια πως η αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, έχει εκτινάξει τις τιμές των ενοικίων σε πολλές περιοχές της χώρας. Κυρίως στο κέντρο της Αθήνας περιοχές από το Κουκάκι είτε ακόμη και τα Εξάρχεια, έχουν δει αύξηση ακόμη και άνω του 30% στα ενοίκια.

Περισσότερα από 126.000 σπίτια καιι στις 13 περιφέρειες της χώρας, έναντι 96.000 σπιτιών το 2017 και 57.000 το 2016 ήταν διαθέσιμα προς ολιγοήμερη ενοικίαση μέσα από τις πλατφόρμες του Airbnb.

Η έκρηξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών έχει εκτοπίσει τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις, εκτινάσσοντας στα ύψη και το κόστος των ενοικίων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Χανίων, όπου πλέον διατίθενται 4.300 σπίτια για βραχυχρόνια μίσθωση και μόλις 250 για μακροχρόνια μίσθωση! Αυτό σημαίνει, ότι στα Χανιά δύσκολα μπορεί πλέον να βρει κάποιος σπίτι για μακροχρόνια ενοικίαση.

Γκαρσονιέρα 35 τ.μ. στο Κουκάκι ενοικιάζεται 580 ευρώ τον μήνα ή 17 ευρώ το τετραγωνικό, διαμέρισμα 43 τ.μ. στα Ιλίσια, σε πολυκατοικία 53 ετών, προσφέρεται στα 770 ευρώ ή 18 ευρώ/τ.μ., ενώ ένα άλλο 44 ετών στο Θησείο, επιφάνειας 47 τ.μ., ενοικιάζεται 650 ευρώ τον μήνα ή 14 ευρώ το τετραγωνικό. Οι τιμές μπορεί να φαίνονται υπερβολικές για τα σημερινά δεδομένα, αλλά είναι πραγματικές και προέρχονται από τις αγγελίες που αναρτούν ιδιοκτήτες και μεσιτικά γραφεία. Τα ενοίκια αυτά είναι απλησίαστα για έναν υπάλληλο, έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι. Τα σπίτια που διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση στην καρδιά της πρωτεύουσας είναι πλέον ελάχιστα και πανάκριβα, όταν την ίδια ώρα στην Κηφισιά ένα διαμέρισμα 136 τ.μ. ενοικιάζεται 800 ευρώ ή 6 ευρώ το τετραγωνικό και στην Εκάλη βρίσκουμε διαμέρισμα 110 τ.μ. με 900 ευρώ τον μήνα ή 8 ευρώ το τετραγωνικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...