ΗΠΑ

Ψυχρός πόλεμος και πάλι: Οι ΗΠΑ κρύβουν τον αριθμό των πυρηνικών τους!

Πόσα πυρηνικά όπλα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Αυτό είναι ένα μυστικό, και πάλι, χάρη στη διοίκηση του Τραμπ. Ο αριθμός, ο οποίος έχει καταγράφεται κάθε χρόνο για σχεδόν μια δεκαετία, είναι και πάλι κρυφός από το κοινό. Τώρα το γιατί είναι κρυφός είναι μια καλή ερώτηση

Το Υπουργείο Ενέργειας, απαντώντας σε μια αναφορά για αποχαρακτηρισμό του αριθμού των ΗΠΑ πυρηνικά για το φορολογικό έτος 2018, απάντησε, «Μετά από προσεκτική εξέταση. . . «Το Υπουργείο Ενέργειας ελέγχει πολλές πτυχές των πυρηνικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. Τόσο το Υπουργείο Ενέργειας όσο και το Υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε να αποχαρακτηρίσουν τους αριθμούς – σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, το Υπουργείο Ενέργειας συμφώνησε να αποχαρακτηρίσει αλλά το Υπουργείο Άμυνας δεν το έκανε.

Από το 2010, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιεύει κάθε χρόνο τον αριθμό των πυρηνικών όπλων στο οπλοστάσιο της Αμερικής. Η πρακτική αυτή ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ομπάμα και ήταν ένα σημάδι ανοίγματος που βοήθησε τις ομάδες ελέγχου να παρακολουθούν το αποθεματικό. Η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων εκτιμά τον αριθμό των αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών στις 5.200 – πολύ κοντά στον πραγματικό αριθμό των 5.113 που αποκαλύφθηκαν μέσω του αποχαρακτηρισμού εκείνου του έτους.

Γιατί λοιπόν διακόπηκε αυτή η τακτική; Ο Hans M. Kristensen, διευθυντής του Προγράμματος Πυρηνικής Πληροφόρησης της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων υποστηρίζει πως πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα ψυχροπολεμική κατάσταση ή απλώς «γιατί η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί». Ο Steven Aftergood, συνάδελφος του Kristensen, ανέφερε ότι η ανοιχτή αυτή πολιτικήεπέφερε παρόμοια νοοτροπία και στη Ρωσία, η οποία επίσης ήταν πιο ανοιχτή στο θέμα των πυρηνικών.

Τα τελευταία αμερικανικά τα πυρηνικά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας το 2018, μιλούσαν για 3.822 πυρηνικά όπλα το 2017 με αποσυναρμολόγηση 345 πυρηνικών όπλων. Από τον αριθμό αυτό, περίπου 1.600 κεφαλές είναι ανεπτυγμένες στους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Minuteman III, στα στρατηγικά βαριά βομβαρδιστικά αεροπλάνα και στα βαλλιστικά πυροβόλα υποβρύχια στη θάλασσα. Περαιτέρω 2,250 αποθηκεύονται και κρατούνται σε αποθεματικό, ενώ άλλες 150 είναι συστήματα παραλαβής μικρής εμβέλειας – πιθανώς βόμβες Β61 που παραδίδονται από μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-16. Τέλος, 2.650 κεφαλές είναι σε διαδικασία αποσυναρμολόγησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...