Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη

Στα πάνω του βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, με την αγορά να «βλέπει» προς τις 750 μονάδες. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 748,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,08 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,62%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς(+2,59%), της Εθνικής(+2,19%), της Alpha Bank(+2,08%) και της ΔΕΗ (+1,77%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης(-2,19%), του ΟΛΠ(-1,05%) και του ΟΠΑΠ(-0,97%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών(+1,62%) και των χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,45%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Ταξιδιών (-0,46%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 14 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Autohellas+7,80% και Μοτοδυναμική+4,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Profile-3,32% και Κέκροψ-2,21%.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/me-anodo-anixe-simera-to-chrimatistirio-athinon

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...