Εκκλησία

Φόδελε: Ένας Επιτάφιος έργο τέχνης - Φιαγμένος από 110.000 χάντρες - Δείτε τις εικόνες

Έκλεψε την παράσταση ο Επιτάφιος της Κρήτης. Στο Φόδελε ο πιο εντυπωσιακός Επιτάφιος με 7.000 χρυσάνθεμα!

Ο πιο εντυπωσιακός, επιβλητικός Επιτάφιος, που μαγνητίζει τα βλέμματα, ένα σωστό κομψοτέχνημα, στήθηκε στην Κρήτη.

Στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε ο αριστουργηματικός Επιτάφιος είναι προορισμένος για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αφού φέρει 110.000 χάντρες και περίπου 7.000 χρυσάνθεμα.

Δύο μοναχοί, ο ηγούμενος και ακόμα ένας μοναχός που εγκαταβιεί στη Μονή, αφιέρωσαν δύο ολόκληρους μήνες προκειμένου να φτιάξουν το σχέδιο αλλά και τις χάντρες πάνω στον Επιτάφιο.

Η πρωτότυπη και απερίγραπτης ομορφιάς παράσταση απεικονίζει 4 παγώνια, που συμβολίζουν τη δύναμη και το κλέος, και «αγκαλιάζουν» στοργικά τον Επιτάφιο.

Το αριστούργημα αυτό, που κοιτώντας το δίνει δύναμη και ευφορία σε κάθε πιστό προετοιμάζοντάς τον για την Ανάσταση του Θεανθρώπου, έγινε πράξη με δωρεές από τους ευσεβείς πιστούς.

«Όλος ο κόσμος που ερχόταν κατά τη διάρκεια όλης της Μεγάλης Σαρακοστής άφηνε χρήματα για το στολισμό του Επιταφίου, ενώ δώρισαν επίσης τις χάντρες και τα λουλούδια. Ο καθένας άφηνε ό,τι ήθελε από τον οβολό του και με την αμέριστη υποστήριξή τους αλλά και τη βοήθεια του Κυρίου τα καταφέραμε και φέτος» αναφέρει με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη στο neakriti.gr ο ηγούμενος της Μονής πατέρας Παντελεήμονας.

«Η κατάνυξη που υπάρχει στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου όλος ο κόσμος ψάλλει τα εγκώμια από φυλλάδια που έχουμε ήδη μοιράσει στους πιστούς, βοηθά ώστε κάθε χρόνο περισσότεροι πιστοί να αναζητούν τη γαλήνη στο μοναστήρι μας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής», καταλήγει ο π. Παντελεήμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...