Διατροφή

Φτιάξτε σπιτικό χυμό με αυτά τα 3 συστατικά και καθαρίστε το έντερό σας

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από χρόνια δυσκοιλιότητα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το παχύ έντερο βοηθάει στην εξάλειψη των αποβλήτων, το οποίο σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργεί σωστά. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από την ταλαιπωρία που προκύπτει από την κακή πέψη, όπως ένα σπιτικό καθαρτικό. Οι ειδικοί γιατροί λένε, επίσης, ότι ένα καθαρτικό είναι εξαιρετικά σημαντικό, και το καλύτερο πράγμα σχετικά τον καθαρισμό του παχέος εντέρου που θα σας δείξουμε, είναι ότι δεν χρειάζεται να δείτε γιατρό! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαρτικό παχέος εντέρου στο σπίτι.

Όπως αναφέραμε και πριν, αυτό το ισχυρό και εξαιρετικά αποτελεσματικό σπιτικό καθαρτικό του παχέος εντέρου μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε κάποιες από τις τοξίνες στο σώμα σας που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στις ενοχλήσεις σας, αλλά και να προσφέρει φυσική ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Απλά προγραμματίστε μια μέρα που δεν θα χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι, έτσι ώστε να είστε σε θέση να κάνετε τον καθαρισμό. Θα πρέπει να πίνετε αυτό το ισχυρό καθαρτικό το πρωί με άδειο στομάχι. Μετά, καταναλώστε πάλι το μείγμα αυτό λίγο πριν από ένα ελαφρύ γεύμα, για παράδειγμα, λαχανικά στον ατμό και ψητό σολομό, και ξανά το απόγευμα.

Σημείωση: πίνετε 6 με 8 ποτήρια νερό θερμοκρασίας δωματίου μέσα στην ημέρα. Είναι καλύτερο να μειώσετε την κατανάλωση υγρών μετά τις 17:00, έτσι ώστε να μην ξυπνάτε μέσα στη νύχτα για να πάτε τουαλέτα.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

½ φλιτζάνι 100% φυσικό χυμό μήλου
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
Οδηγίες:
Θα χρειαστείτε ένα ψηλό ποτήρι και ένα κουτάλι. Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε 100ml νερό σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε λίγο το νερό, έτσι ώστε να μπορείτε να το πιείτε. Αφού ζεσταθεί, ρίξτε το στο ποτήρι σας. Προσθέστε το θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε. Το θαλασσινό αλάτι θα βοηθήσει στην απελευθέρωση τοξινών και στην ώθηση των αποβλήτων έξω από το σώμα. Προσθέστε το χυμό μήλου, το χυμό τζίντζερ και το φρέσκο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Η διατροφή πλούσια σε μήλο συμβάλλει στην καλή υγεία, άρα και σε ένα υγιές παχύ έντερο. Μια πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι όσοι έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα είχαν λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό και λιγότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Όσο για την πιπερόριζα, είναι εξαιρετική, διότι μειώνει το φούσκωμα ενώ παράλληλα τονώνει το παχύ έντερο, διατηρώντας το καθαρό από τα απόβλητα και τις βλαβερές τοξίνες. Ο χυμός λεμονιού έχει αντιοξειδωτική δράση και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, γι’ αυτό είναι το βασικό συστατικό του χυμού αυτού.

Μην ξεχνάτε! Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, αν έχετε σοβαρές παθήσεις, αν πάσχετε από αλλεργίες ή αν παίρνετε άλλα φάρμακα. Προσοχή: Μην πιείτε αυτό το χυμό αν είστε διαβητικοί επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σάγχαρα λόγω του χυμού μήλου! Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να κάνετε αυτή τη θεραπεία για μια μέρα, το πολύ μέχρι μια βδομάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ