Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Φουσκωμένα τα ποσά για τους φορολογούμενους

Άλλη μία χρονιά με βαριά φορολογία. Δείτε τα παραδείγματα και τους πίνακες.

Τις 200.000 «αγγίζουν» πλέον οι φορολογικές δηλώσεις, με το έντυπο Ε1, για το φορολογικό έτος 2018, που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα TaxisNet της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων (Ε1,Ε2, Ε3) που είχαν υποβληθεί μέχρι την Παρασκευή, 12 Απριλίου, υπολογίζεται στις 265.302 δηλώσεις.

Πρόκειται για 197.944 δηλώσεις Ε1, 59.826 δηλώσεις Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων) και 11.049 δηλώσεις Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Πίνακας με το ρυθμό υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τις 28 Μαρτίου έως και τις 11 Απριλίου 2019.
Ο ρυθμός υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τις 28 Μαρτίου 2019 μέχρι και την 11η Απριλίου / Πηγή: ΑΑΔΕ
1 στα 5 εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων είναι χρεωστικό

Από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ προκύπτει ότι πάνω από 1 στις 5 φορολογικές δηλώσεις (21,37%) είναι χρεωστικές -δηλαδή επιβάλλουν καταβολή φόρου.

Περίπου 1 στις 10 δηλώσεις είναι πιστωτικές (με επιστροφή φόρου), ενώ το 67% είναι μηδενικές (δίχως επιπλέον φόρο ή επιστροφή φόρου).

Αναλυτικός πίνακας με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, τον αριθμό των χρεωστικών, πιστωτικών και μηδενικών εκκαθαριστικών και τα ποσά .

Ο πίνακας με τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, τον αριθμό των χρεωστικών, πιστωτικών και μηδενικών εκκαθαριστικών και τα ποσά / Πηγή: ΑΑΔΕ

Στα 500 ευρώ ο μέσος φόρος από τα εκκαθαριστικά
Το επίπεδο του μέσου φόρου κινήθηκε ανοδικά συγκριτικά με την πρώτη εβδομάδα εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, οπότε και έφτανε τα 423 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο φόρος που κατά μέσο όρο αναλογεί σε κάθε χρεωστικό εκκαθαριστικό (των Ε1, Ε2 και Ε3) ανέρχεται πλέον στα 500 ευρώ (500,54 ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τα πιστωτικά εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων, το ύψος της μέσης επιστροφής φόρου υπολογίζεται στα 282 ευρώ.

Προσοχή στη συμπλήρωση των δηλώσεων
Το iefimerida έχει δημοσιεύσει προ ημερών ειδικούς οδηγούς τόσο για το χτίσιμο του αφορολόγητου όσο και για τις ομάδες που εξαιρούνται από την υποχρέωση εμφάνισης ηλεκτρονικών συναλλαγών (πλαστικό χρήμα, e-banking κ.λπ).

Υπενθυμίζεται ότι η λάθος συμπλήρωση της δήλωσης μπορεί να στερήσει τη δυνατότητα ελάφρυνσης από σημαντικό ποσοστό φόρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...