Κόσμος

Φοβερό: Ο Ιμάμογλου πρωταγωνιστεί σε βιντεοπαιχνίδι όπου προσπαθεί να εκλεγεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης! (βίντεο)

Μάχη για να εκλεγεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δίνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου (ή ο εικονικός ήρωας που τον υποδύεται), που πέρα από τον πραγματικό κόσμο επιδίδεται σε κυνηγητό ψήφων και καλπών σε βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Το παιχνίδι, με τίτλο Mazbata (η θητεία στα τουρκικά) μπορεί κανείς να το βρει στο mazbata.online, ενώ έχει γίνει ανάρπαστο, καθώς έχει παιχτεί πάνω από 200.000 φορές.

Στο παιχνίδι, ο Ιμάμογλου, ως άλλος Super Mario υπερπηδά εμπόδια και μαζεύει ψήφους στις 39 κάλπες που πρέπει να συγκεντρώσει για να εκλεγεί δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα εμπόδια αντιμετωπίζει και στην πραγματική ζωή, μόνο που αντί για εδαφικά εμπόδια έχει να αντιμετωπίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προτρέπω το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να κάνει το καθήκον του» λέει ο Ιμάμογλου, μόλις κερδίσει μια κάλπη γεμάτη από ψήφους.

Ένα διαδικτυακό video game που κυκλοφόρησε την Τετάρτη και σχετίζεται με τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, έχει γίνει ανάρπαστο στην Τουρκία, όπου έως σήμερα έχει παιχτεί 200.000 φορές.

https://youtu.be/adkiqnp_CpM

Στόχος η διασκέδαση των χρηστών

Ο ιστότοπος είναι μία πλατφόρμα όπου οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης -και μη- που έχουν ίσως κουραστεί από το θρίλερ για το τι θα γίνει στον δήμο, μπορούν να διασκεδάσουν εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημιουργός του Εμρέ Σενκάλ.

«Στον κόσμο αρέσει η ιδέα να γιορτάζει μια νίκη, ακόμα και στην εικονική πραγματικότητα, για τον Εκρέμ Ιμάμογλου» είπε ο Σενκάλ, αναφερόμενος στον υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Σενκάλ, ο αρχικός στόχος του ήταν να προσθέσει μια δόση σάτιρας στον πολιτικό διάλογο, που κατακλύζεται από κατηγορίες για διαφθορά κι απάτη.

«Θέλω εκείνος να κερδίσει επίσης στον πραγματικό κόσμο. Είμαι χαρούμενος που αυτό το παιχνίδι πρόσθεσε λίγο χρώμα αλλά και στήριξη στον αγώνα του Ιμάμογλου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ