Κυβέρνηση

Φάμελλος: Πολλά βράδια έχω πάει στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία (βίντεο)

«Δεν είναι στιγμιαίες και σκηνοθετημένες οι παρεμβάσεις στα Εξάρχεια»: αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Την ίδια ώρα, τόνισε πως υπάρχουν «ζητήματα παραβατικότητας» και πως η κυβέρνηση δεν έκλεισε τα μάτια σε κανένα επίπεδο παραβατικότητας.

«Πολλά βράδια έχω πάει στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία και σε μαγαζιά και έχω κάτσει και έχω περάσει όμορφα με φίλους που ζουν εκεί» δήλωσε ο ίδιος, και ερωτηθείς εάν πήγε πρόσφατα, απάντησε: «Τον τελευταίο χρόνος σίγουρα πάντως».

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε φόβο είπε: «Όχι, αντίθετα. Με είχαν καλέσει φίλοι μου καλλιτέχνες και μου αρέσει να παρακολουθώ νέες μορφές τέχνης και δεν μπορώ να λείπω από κάποια πεδία. Πρέπει να ζω σαν άνθρωπος».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως πολλές φορές δεν έχει ούτε τους συνεργάτες της συνοδείας του μαζί του. «Δεν χρειάζεται ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας άφησε αιχμές για τη χτεσινή στάση της ΝΔ στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Αν είναι πατριωτικό και εθνικό ζήτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις, γιατί την ώρα της ψηφοφορίας ήταν μόνο έξι βουλευτές της ΝΔ στην Ολομέλεια; Μου έκανε αρνητική εντύπωση» είπε.

«Δε θέλαμε με τίποτα να βάλουμε το πόρισμα στη Βουλή την περίοδο που η χώρα ήταν σε διαπραγμάτευση και δημιουργούταν μία αντιγερμανική συζήτηση. Είμαστε ξεκάθαροι. Χωρίς ανταλλάγματα για το Μνημόνιο, χωρίς ανταλλάγματα για το χρέος, καταθέτουμε κάτι το οποίο αφορούσε την Ελλάδα εδώ και 70 χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν θάψει» δήλωσε επίσης, ερωτηθείς για ποιο λόγο εγκρίθηκε τώρα από τη Βουλή το σχετικό ψήφισμα και όχι νωρίτερα.

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αντίστοιχη στάση της ΝΔ.

Όπως είπε, ήταν «εξόχως υποκριτική η συμπεριφορά βουλευτών της ΝΔ που υποστήριξαν την γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι και τώρα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα μόνο και μόνο για εκλογικά οφέλη. Δημιουργούν αγωνία και ένταση στην κοινωνία, τροφοδοτούν το αυγό του φιδιού».

Συνεχίζοντας, ο Σ. Φαμέλλος επισήμανε ότι:

«Κάνουν τραγικό λάθος εις βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας και της κοινωνίας όταν ταΐζουν με ακροδεξιά σκέψη και φασίζουσα λογική ένα ακροατήριο που αγωνιά για την Μακεδονία. Δεν μπορούμε με ψευδή στοιχεία εις βάρος της πραγματικότητας και των εθνικών συμφερόντων να επιδιώκουμε μικροπολιτικά οφέλη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...