Αρχείο

Τώρα και το κάψιμο του Ιούδα δεν είναι....political correct γιατί ενοχλεί τους Εβραίους (BINTEO)

Ήταν θέμα χρόνου πότε θα τα έβαζαν οι "προοδευτικοί" και με τα έθιμα

Στην Πολωνία το κρέμασμα και το κάψιμο του του Ιούδα την Μεγάλη Παρασκευή, έθιμο που συνηθίζουμε και στον τόπο μας, στην πόλη Pruchnik,, στη νότια Πολωνία προκάλεσε..σεισμικές δονήσεις!
Η Ρ/Καθολική Εκκλησία στην Πολωνία καταδίκασε ως αντισημιτικό το τελετουργικό, που περιελάμβανε ένα είδωλο του Ιούδα, να κρεμιέται και να καίγεται.

Οι κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κτύπησαν και έκαψαν την κούκλα-Ιούδα στο Pruchnik, μια μικρή πόλη στη νοτιοανατολική Πολωνία, την Μεγάλη Παρασκευή.

"Η Καθολική Εκκλησία δεν θα ανεχτεί ποτέ εκδηλώσεις περιφρόνησης σε μέλη οποιουδήποτε έθνους, συμπεριλαμβανομένου του Εβραϊκού λαού", δήλωσε ως απάντηση ο επίσκοπος Rafal Markowski, πρόεδρος της επιτροπής διαλόγου με τον Ιουδαϊσμό.

Μετά τη δήλωση της εκκλησίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Joachim Brudzinski, απόκάλεσε το τελετουργικό "ψευδοθρησκευτικό" και ρώτησε γιατί οι "Σατανάδες" αναβίωσαν την εγκαταλελειμμένη παράδοση.
Οι δηλώσεις αυτές βέβαια ήρθαν αφότου το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο την Κυριακή εξέφρασε την «αηδία και την οργή του».

"Οι Εβραίοι διαταράσσονται βαθιά από αυτή τη φρικτή αναβίωση του μεσαιωνικού αντισημιτισμού που οδήγησε σε αδιανόητη βία και πόνο", δήλωσε ο Ρόμπερτ Σίνγκερ, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

https://www.youtube.com/watch?v=1AcpyLVvbKo

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ