Ρωσία

Το υποβρύχιο του Πούτιν που μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη (εικόνες)

Ένα τεράστιο ρωσικό υποβρύχιο, μήκους 185 μέτρων, παρουσίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το νέο υπερόπλο της Ρωσίας, βάρους 14.700 τόνων, είναι διπλάσιο σε μέγεθος από τα υποβρύχια επίθεσης του Βασιλικού Ναυτικού, και διαθέτει πυρηνικές τηλεκατευθυνόμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τορπίλες, ικανές να φέρουν πυρηνικές κεφαλές εκρηκτικής ισχύος δύο μεγατόνων -130 φορές περισσότερο από την ισχύ της βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ότι αυτοί οι πύραυλοι/τορπίλες, που ονομάζονται Poseidon, μπορούν να ισοπεδώσουν παράκτιους στόχους σε ακτίνα σχεδόν 10.000 χιλιομέτρων.

Οι τορπίλες-drones του υποβρυχίου Belgorod σχεδιάστηκαν για να παρακάμπτουν τις νατοϊκές υποβρύχιες άμυνες καθώς κινούνται προς τους στόχους τους -πόλεις, ναυτικές βάσεις ή αεροπλανοφόρα- οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ.

Το Belgorod κατασκευάζεται σε ένα «μυστικό» ναυπηγείο, αναφέρει η Sun, στην πόλη Severodvinsk και απαγορεύεται να εισέλθει κάποιος χωρίς ειδική άδεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...