Κίνα

Το Ναυτικό της Κίνας "αποκάλυψε" νέο όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας (εικόνες)

Σίγουρα η Κίνα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ανταγωνιστικές και όχι μόνο, δυνάμεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όχι μόνο σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο εξοπλισμών.

Τα προηγμένα οπλικά συστήματα και των δύο κρατών, επιδιώκουν να αποκτήσουν το "πάνω χέρι" ώστε το τεχνολογικό πλεονέκτημα να "γίνει" προβάδισμα νίκης στο πεδίο της μάχης σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας. Γι'αυτό το Πεκίνο στο πλαίσιο προπαγάνδας και δημιουργίας εντυπώσεων "αποκάλυψε" ίσως το πιο εξελιγμένο σύστημα. Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση, όταν και αποκαλύψει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κίνας (CCTV) κυκλοφόρησε υλικό που δείχνει ένα νέο σύστημα όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας ή αλλιώς το κινέζικο όπλο λέιζερ.

Λεπτομέρειες για την ανάπτυξη αυτού του νέου όπλου δεν αποκαλύφθηκαν, αν και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε για να εξαλείψει άμεσα παράκτιες εχθρικές απειλές, όπως για παράδειγμα μικρά σκάφη, πολεμικά πλοία αλλά και μη επανδρωμένα οχήματα.

Το κινεζικό πυροβόλο λέιζερ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις ασύμμετρες απειλές χαμηλού βαθμού και θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Αναμένεται ότι το νέο σύστημα θα μπορούσε να έχει κλιμακούμενα επίπεδα ισχύος , ανάλογα με τον σκοπό που θέλει να επιτύχει είτε αυτό είναι αποτροπή ύποπτων δυνάμεων είτε πλήρης καταστροφή εχθρικών στόχων.

Επιπλέον , το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έχει ξεκινήσει σκληρές ναυτικές ασκήσεις και δοκιμές του ηλεκτρομαγνητικού όπλου (railgun) που είναι εγκατεστημένο στο πολεμικό πλοίο τύπου -072II Yuting, που ονομάζεται Haiyangshan.

Το Haiyangshan είναι ένα αρματαγωγό πλοίο το οποίο έχει υποστεί κάποιες μετατροπές προκειμένου να εξοπλιστεί με το νέο αυτό οπλικό σύστημα νέας γενιάς που αναμένεται να ενταχθεί πλέον στο οπλοστάσιο και στην υπηρεσία της Κίνας μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ