Κόσμος

Το θωρακισμένο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν θα φτάσει στο Βλαδιβοστόκ την Τετάρτη

Νωρίτερα, η κορεατική κεντρική υπηρεσία ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ (KCNA) ανέφερε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα επισκεφθεί τη Ρωσία για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί «σύντομα».

Το θωρακισμένο τρένο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα φτάσει στο Βλαδιβοστόκ την Τετάρτη ενόψει της επερχόμενης συνάντησης μεταξύ του Κιμ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε στο Σπούτνικ μια πηγή στους Σιδηροδρόμους της Ρωσικής Άπω Ανατολής.

«Το τρένο φτάνει στο σταθμό Χασάν το πρωί, στη συνέχεια κατευθύνεται προς Ουσουρίσκ, από εκεί — στο Βλαδιβοστόκ. Η κυκλοφορία των τρένων στην περιοχή συμπίπτει με ένα χρονοδιάγραμμα σήμερα. Το χρονοδιάγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί, ενώ το θωρακισμένο τρένο θα κινείται στο τμήμα Χασάν — Ουσουρίσκ και στη συνέχεια στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Ουσουρίσκ — Βλαδιβοστόκ του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου και με τον ίδιο τρόπο πίσω», ανέφερε η πηγή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στα τέλη Απριλίου.

Η σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με έκθεση της Kommersant. Η τοποθεσία έχει επιλεγεί από τη Βόρεια Κορέα λόγω ανησυχιών αναφορικά με την ασφάλεια της συνάντησης.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο Κιμ εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με τον Ρώσο πρόεδρο με σκοπό για την βελτίωση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ στενά μαζί σας για να αναπτύξουμε σταθερά και εποικοδομητικά τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και της Ρωσίας όπως απαιτεί η νέα εποχή και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια της Κορεατικής Χερσονήσου και του υπόλοιπου κόσμου», σημείωσε σε μια επιστολή που παραθέτει το KCNA.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία. Ο προκάτοχός του, Κιμ Γιονγκ Ιλ επισκέφθηκε τη χώρα τρεις φορές, με την τελευταία επίσκεψη να λαμβάνει χώρα το 2011.

Στις 12 Απριλίου, ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας επανεξελέγη ως πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου του κρατικού κοινοβουλίου.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ