Υγεία

Το απόλυτο τρικ για να κοιμηθείς μέσα σε 5’

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή ενός ανθρώπου και αυτό είναι αποδεδειγμένο πια και από επιστήμονες. Πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον από 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ, προκειμένου να ξεκουράζεσαι και να αναπληρώνεις δυνάμεις και αντοχή για την επόμενη μέρα.

Τι γίνεται όμως εάν έχεις προβλήματα αυπνίας και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς τα βράδια; Υπάρχει ένα πολύ απλό και εύκολο τρικ που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς άμεσα και γρήγορα. Και είναι τόσο απλό που πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο αυτό, δεν το είχες φανταστεί καθόλου.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το ζεστό μπάνιο πριν πέσεις για ύπνο. Εάν είσαι τύπος που λατρεύει τα πρωινά ντους, σου προτείνουμε να κάνεις αυτήν τη μικρή αλλαγή και θα δεις αμέσως τη διαφορά. «Η θερμοκρασία του σώματος μας πέφτει όταν κοιμόμαστε. Κάνοντας ένα βραδινό ζεστό ντους λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι αυξάνει τεχνητά τη θερμοκρασία του σώματος. Η επακόλουθη γρήγορη πτώση της μπορεί να κάνει πιο εύκολο τον ύπνο», αναφέρει μία ειδικός.

Στόχος είναι να είσαι στο ντους όχι περισσότερο από 15 λεπτά, για να διασφαλίσεις ότι το σώμα σου είναι χαλαρό και δεν ενεργοποιείται από την υπερβολική θερμότητα (λίγο κάτω από τους 40 °C είναι το ιδανικό σημείο για ένα ντους πριν τον ύπνο). Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα προσπάθησε να ρίξεις λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας για χαλαρωτική αρωματοθεραπεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...