Ελληνοτουρκικά

Τουρκικό μανιφέστο με σφοδρή επίθεση σε Eλλάδα-ΗΠΑ: «Προετοιμαστείτε για σύγκρουση στην Α. Μεσόγειο» - «Απασφάλισε» η Άγκυρα

Πλήρης επιβεβαίωση του χθεσινού άρθρου μας  έχουμε από Τούρκο στρατηγό ε.α. για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο τις γεωπολιτικές και στρατιωτικές κινήσεις όλων των "παικτών" στην περιοχή συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. 

Στο χθεσινό άρθρο αναφέραμε ότι η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να ανοίξει ένα νέο «μέτωπο» ενάντια σε Ρώσους και Τούρκους στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κύπρο, όπως αναφέρει έγκυρο ρωσικό think tank το οποίο προβλέπει όμως, άσχημα γεγονότα και για το νησί, τα οποία συνδέονται με την αποστολή Ρώσων στρατιωτικών στην UNFICYP.

Οι  περιστάσεις στην προκειμένη περίπτωση είναι τέτοιες,  που οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται για την πραγματοποίηση ενός προγραμματισμένου σεναρίου, για να καταστρέψουν τη ζωή της Άγκυρας, η οποία πρόσφατα στράφηκε κατά της Ουάσιγκτον με έναν ύπουλο τρόπο.

Το νησί της Κύπρου, το οποίο υπήρξε ήδη εδώ και καιρό το «μήλο της έριδος» στην περιοχή αυτή, μπορεί σύντομα να γίνει το επίκεντρο μιας μεγάλης κλίμακας γεωπολιτικής και στρατιωτικής σύγκρουσης, αναφέρει ρωσικό ινστιτούτο.

Σήμερα όμως, Τούρκος ανώτατος αξιωματικός ε.α.αναλυτής και σύμβουλος του τουρκικού ΥΠΑΜ  Yusuf Alabarda, επισημαίνει την πολύ έντονη  κινητικότητα από πλευράς Δύσης-ΗΠΑ, με κύριο στόχο την ίδια την Τουρκία, ενώ ο ίδιος «βλέπει» στην Ανατολική Μεσόγειο ένα τυφώνα πολέμου  που έρχεται".

«Η Τουρκία μετά την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας  S-400  και το μπλοκάρισμα παραλαβής των F-35, βρίσκεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή έχουμε μια εντατική περίοδο με την προετοιμασία νομοσχεδίου του Κογκρέσου, το οποίο θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην Άγκυρα. Οι Δημοκρατικοί  Γερουσιαστές των ΗΠΑ Bob Menendez και Marco Rubio ουσιαστικά θέλουν να «διώξουν» την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο, με το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Κογκρέσο, παρέχοντας παράλληλα κύρια υποστήριξη σε Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο», δήλωσε ο ίδιος.

Σε τουρκική τηλεοπτική εκπομπή, ο Yusuf Alabarda, εμπειρογνώμονας ασφάλειας και στρατηγικής,απάντησε στις ερωτήσεις του Ardan Zentürk, αξιολογώντας την στρατηγική των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονη επίθεση των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία

Ο Joseph Alabarda, ανέφερε την προετοιμαζόμενη, πολύπλευρη επίθεση των ΗΠΑ κατά «όσων προσπαθήσουν  να καθυστερήσουν τα αμερικανικά σχέδια, ταυτόχρονα με αυτούς που ασχολούνται με την ανατολική Μεσόγειο  και ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία. Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των στόχων της δύσης. Παρόλα αυτά η χώρα μας (Τουρκία) θα πρέπει να συνεχίσει της δραστηριότητες της στα ανατολικά του Ευφράτη χωρίς να αλλάξει η αντίληψή της,  ενώ πρέπει επίσης να συνεχιστούν οι  δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Ποιος είναι ο νέος στρατιωτικός άξονας των ΗΠΑ στην περιοχή ;

Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτο διενεργούν ασκήσεις  στην Ανατολική Μεσόγειο, το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση το θέμα είναι το πώς αξιολογούνται αυτές οι δραστηριότητες από την Τουρκία;

«Σε αυτό το σημείο, μόνο οι πύραυλοι S-400 θα μπορέσουν να δώσουν την λύση με την κατάλληλη τοποθέτηση, τόσο στην Α.Μεσόγειο όσο και στη Συρία», απάντησε ο Τούρκος στρατηγός ε.α.

"Η τοποθέτηση αυτού του υπερόπλου σε κατάλληλα σημεία μπορεί  να λύσει το πρόβλημα  με μια έκφραση ανωτερότητας", τόνισε ο  Alabarda, «αλλιώς θα γνωρίζουν  ότι η Τουρκία δεν είναι ισχυρή χώρα», τόνισε ο ίδιος.

«Έρχεται ένας τυφώνας πολέμου», δήλωσε ο  Alabarda.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο διενεργούνται πολλά σχέδια και δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα, που συντελούν όμως λόγω διαφωνιών σε έναν επικείμενο τυφώνα πολέμου. Ως  κοινωνία πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι επειδή έχουμε δύο εναλλακτικές λύσεις. Είτε θα πρέπει  να εγκαταλείψουμε για πάντα τις  ΗΠΑ, είτε θα δημιουργήσουμε de facto την  δική μας πολιτική μια και θα είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα», κατέληξε ο ίδιος.

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι εδώ και χρόνια και δεν αλλάζει με τίποτα.

Σύμφωνα με άρθρο μας, ο  γνωστός Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν και αρθρογράφος İbrahim Karagül μέσα από ένα αλαζονικό, οθωμανικού τύπου άρθρο, μας είχε κάνει γνωστό στην ουσία το μανιφέστο του νέου «Αδόλφου» της περιοχής που σχεδιάζει την αναβίωση της πάλαι ποτέ άγριας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Με οδηγό αυτό το μανιφέστο προφανώς η σημερινή Τουρκία, υπό την «σεπτή» παρουσία στην εξουσία του νέου σουλτάνου, θα προκαλέσει σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, τεράστια προβλήματα, στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες με ανυπολόγιστες συνέπειες όμως για ολόκληρη την περιοχή.

Συγκεκριμένα ο Καραγκιούλ ανέφερε:

«Η ηγεσία και ο λαός στην Τουρκία διαθέτουν πλέον ένα «ανώτερο μυαλό».

Είναι το πνεύμα αυτό που ξεπερνά τα σύνορα της Ανατολίας και φτάνει σε όλες τις γωνίες του πλανήτη.

Σήμερα η χώρα μας εμφορείται από ένα δυναμικό πνεύμα που έχει ξεπεράσει την παλαιά Τουρκία, διαθέτοντας μια «εθνική κρατική» φιλοσοφία, η οποία διαθέτει ιδρυτικά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπεύει εκατοντάδες χρόνια οθωμανικής πολιτικής εμπειρίας.

Έχει ξεπεραστεί η λογική που βύθισε την Τουρκία μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, μια χώρα όμηρο, που ήταν στάσιμη και είχε δεσμούς με έναν κόσμο που ήταν πλέον ανίκανος.

Οι επόμενες γενιές μας έγιναν πιο υπάκουοι στην εξουσία αρχικά υπό τον Κεμάλ, κινητοποίησαν όλη την εθνική τους ενέργεια, την δύναμή τους, την ταυτότητά τους και το μυαλό τους, έχοντας μόνο ως προοπτική τους το 2023.

Η Τουρκία είναι ένα μήνυμα, ένας ισχυρισμός, μια ανώτερη ταυτότητα.

Η ιδέα αυτή έχει μετατραπεί σε μια πολιτική φιλοσοφία που φτάνει στα βάθη της Κεντρικής Ασίας, στα ανατολικά σύνορα του Τουρκεστάν, στις ακτές του Ατλαντικού και στα βάθη της Αφρικής και της Νότιας Ασίας και εκτείνεται έως τους δρόμους της Μέσης Ανατολής, καταλαμβάνοντας όλο τον πνευματικό κόσμο παντού, ενισχύοντας παράλληλα την ισλαμική τιμή και σκορπίζοντας παντού τον ενθουσιασμό.

Η εμπειρία ενός εθνικού και ιστορικού νου (Ερντογάν) έχει αναλάβει δράση σήμερα και αυτό έχει κινητοποιήσει το παρόν και το μέλλον του έθνους μας, στα πλαίσια της περιοχής μας.

Από αυτή την άποψη, η Τουρκία δεν είναι πλέον απλώς μια χώρα, αλλά ένα «ανώτερο μυαλό, διαθέτοντας μια ανώτερη ταυτότητα ως μια νέα παγκόσμια δύναμη».

Σε μια εποχή που τα έθνη τριγυρνούν «πίσω» σε  αυτοκρατορικές ουτοπίες, αυτό το έθνος, το τουρκικό, επεκτείνει τον ρόλο του στην οικοδόμηση μιας νέας ιστορίας και γεωγραφίας στην περιοχή.

Ούτε η άμυνά μας ούτε η επιρροή μας σταματούν πλέον στα σύνορά μας.

Η άμυνά μας δεν σταματά μόνο στα σύνορα του Ιράν, της Συρίας, της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας, αλλά προχωρά στα βάθη της γεωγραφίας μας ως μια παγκόσμια δύναμη».

Άρα ο τυφώνας πολέμου που αναφέρει ο Τούρκος στρατηγός έχει ήδη ξεπροβάλει στον ορίζοντα και θα  αφορά πιθανότατα Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και ΗΠΑ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ