Ελληνοτουρκικά

Τουρκική "φρενίτιδα" στο Αιγαίο: Με τρεις NAVTEX κλειδώνουν Καστελόριζο-Λήμνο-Λέσβο - Θα "πέσουν" πυρά

Παίρνει "φωτιά" το Αιγαίο, με την τουρκική προκλητικότητα να κλιμακώνεται εκ νέου και ενώ πλέον είναι ξεκάθαρος ο εκνευρισμός της Άγκυρας για τον γεωπολιτικό εκτοπισμό της και τη στήριξη των ΗΠΑ προς τη χώρας μας.

Με τρεις NAVTEX επανέρχεται η Τουρκία στην γνωστή τακτική των προκλήσεων. Δύο απ΄ αυτές αφορούν στο Καστελόριζο και η τρίτη έχει να κάνει με περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Οι δύο NAVTEX για το Καστελόριζο δεσμεύουν περιοχή στις 8 και στις 10 Απριλίου, ενώ στην πρώτη γίνεται λόγως για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Η τρίτη NAVTEX, δεσμεύει περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου στις 18 Απριλίου και αφορά επίσης άσκηση με πυρά.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, με την τουρκική πολεμική αεροπορία να είναι εξαφανισμένη λόγω ΗΝΙΟΧΟΥ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από άσκηση απόβασης σε παραλία στον κόλπο της Σμύρνης.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβάνουν αυτό ακριβώς το σενάριο, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε τις NAVTEX και τους χάρτες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...