Διατροφή

Τι πρέπει να τρώμε στη νηστεία για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα

Μένουν λίγες ημέρες πριν τελειώσει η νηστεία και έρθει το Πάσχα, όμως όσοι έχουν προσπαθήσει να νηστέψουν τις 40 και πλεον ημέρες είναι πολύ πιθανόν να έχουν κουραστεί. Η νηστεία, μπορεί να καταβάλει πολύ τον οργανισμό όταν δεν επιλέγουμε σωστές τροφές με θρεπτικά συστατικά. Οι παρακάτω τροφές είναι μια εξαιρετική επιλογή και βοηθούν στο να "τα βγάλουμε πέρα" στη νηστεία!

Όσπρια

Η κύρια πηγή ενέργειας κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι τα όσπρια τα οποία περιέχουν φυτικές ουσίες που προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες όπως είναι τα φασόλια και οι γίγαντες.

Μάλιστα αν προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Σόγια

Στο εξωτερικό η σόγια δεν λείπει από το καθημερινό διαιτολόγιο.

Βάλτε στο πιάτο σας τη σόγια για να δώσετε ενέργεια στο οργανισμό η σόγια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο

Ταχίνι

Μαζί με το χαλβά το ταχίνι αποτελεί το must της σαρακοστής

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε πρωτείνες και ασβέστιο.

Προσοχή όμως αφού σε αν το παρακάνετε θα δείτε την ζυγαριά σας να εκτοξεύετε αφού μόλις 100 γραμμ. δίδουν περισσότερες από 400 θερμίδες.

Μήλο

Το μήλο εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, και μεταλλικά στοιχεία περιέχει αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια θα σας χορτάσουν και δεν θα νιώθετε πείνα. Προσοχή όμως και εδώ μην το παρακάνετε λόγω των θερμίδων που περιέχουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ