Οικονομία

Τι θα συμβεί εάν πλύνουμε κατά λάθος ένα χαρτονόμισμα του ευρώ;-Βίντεο


Τα ευρώ, υποβάλλονται σε διάφορα τεστ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητά τους, από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από το νέο βίντεο που ανάρτησε η ΕΚΤ στο Twitter διαπιστώνει κανείς ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες σκέφθηκαν πραγματικά κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο για το τι... μπορεί να τύχει σε ένα χαρτονόμισμα του ευρώ, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητά του ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις.

Οπως, με το να μπει ένα χαρτονόμισμα του ευρώ στο πλυντήριο.

Φυσικά, το σενάριο του πλυντηρίου ρούχων για τα χαρτονομίσματα του ευρώ, δεν είναι το μόνο που εξετάζει η ΕΚΤ. Την ίδια ώρα μελετούν τις αντοχές των χαρτονομισμάτων στην υπερβολική τριβή, στο κατά λάθος σιδέρωμα, στο κατά λάθος πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων, στην κατά λάθος έκθεση στα χημικά, το συνεχές «κόλλα-ξεκόλλα» με σελοτέιπ, η έκθεση σε υπερβολικό κρύο, της τάξης των -18 βαθμών Κελσίου, η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, ακόμα και η περίπτωση ένα χαρτονόμισμα να βρεθεί σε θερμοκρασίες της τάξης των 140 βαθμών Κελσίου.

 
https://twitter.com/ecb/status/1122772947024924672?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Σε όλα τα τέστ, όπως φαίνεται το βίντεο, τα χαρτονομίσματα του ευρώ αντέχουν γιατί, όπως τονίζεται στο σύνθημα της ΕΚΤ, «έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν» (made to last).

Σημειώνεται ότι η δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων με τίτλο Europa που θα ξεκινήσει να εκδίδεται στις 28 Μαϊου θα περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία, και είναι καλλιτεχνικό δημιούργημα του σχεδιαστή Ράινχολντ Γκερστρέτερ από το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ