Αρχείο

"Σφαγή" Ρωσίας-ΝΑΤΟ προ των πυλών: Ρωσικά πλοία "μπούκαραν" στη Μ.Θάλασσα κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης - Βίντεο


Επικίνδυνη είναι η κατάσταση με την σταδιακή κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-ΝΑΤΟ να συνεχίζεται και οι μικροσυμπλοκές και αμοιβαίες προκλήσεις κατά τη διάρκεια ασκήσεων να αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο.

Ρωσικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα για να διεξαγάγουν πολεμικά γυμνάσια κατά τη διάρκεια ναυτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ο εκρπόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στην έδρα της και ξεκίνησαν ασκήσεις ρουτίνας με αντικειμενικό σκοπό την αντιμετώπιση του ΝΑΤΟϊκού στόλου σε περίπτωση επίθεσης.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ με την ονομασία NATO Shield που διεξήχθησαν υπό την ηγεσία της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 5-12 Απριλίου.

Η Μόσχα απείλησε ευθέως με πόλεμο τόσο τη Βορειατλαντική Συμμαχία, όσο και την Ουκρανία, για τη στρατιωτική δράση στη Μαύρη Θάλασσα και τις παραβιάσεις στα Στενά του Κερτς.

Συγκεκριμένα, Ρώσοι αξιωματούχοι απείλησαν δημόσια, Ουκρανία και ΗΠΑ με «στρατιωτική σύγκρουση», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Μαύρη Θάλασσα.

Το Συμβούλιο της ρωσικής ομοσπονδίας, σε συνεδρίαση την Τετάρτη ενέκρινε μια ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι «κάθε παραβίαση των ουκρανικών πλοίων μέσω του στενού του Κερτς θα αποτελεί αιτία για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, η οποία μπορεί να εμπλέξει και τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Η ανακοίνωση του συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας:

«Το πέρασμα ουκρανικών πλοίων μέσω του Κερτς, δεν είναι ένα ζήτημα συσχετισμού δυνάμεων, αλλά αφορά την παράνομη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και το μόνο πρόβλημα είναι η συμμόρφωση της ουκρανικής πλευράς με τις καθιερωμένες διαδικασίες που υλοποιούνταν με επιτυχία μέχρι το Νοέμβριο του 2018.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να παρακάμψει αυτές τις διαδικασίες επιφέρουν τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην οποία ενδέχεται να εμπλακεί και το ΝΑΤΟ».

Δείτε βίντεο:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/201941362-C365d.html/player/

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2019481118-86CVj.html/player/

Το ΝΑΤΟ θα διεξάγει πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια του 2019, καθώς οι εντάσεις μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας απειλούν να κλιμακωθούν σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο.

Η «Sea Shield 2019» – η μεγαλύτερη πολυεθνική ναυτική άσκηση του είδους της – διοργανώνεται από τις ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις – διεξήχθη από τις 5 έως σήμερα 13 Απριλίου στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας και στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Συμμετείχαν14 στρατιωτικά πλοία της Ρουμανίας και έξι στρατιωτικά σκάφη από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Τουρκία και τις Κάτω Χώρες, με τη συμμετοχή 2.200 στρατευμάτων.

Θα εκτελεστούν κοινές διαδικασίες μάχης ενάντια στις υποβρύχιες, επιφανειακές και αμυντικές απειλές εναντίον της άμυνας – προσαρμοσμένες στις μορφές απειλών που αναδύονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Η αμερικανική ναυτική δύναμη Europe-Africa / US 6th Fleet έγραψε στο Twitter: «# SeaShield2019 είναι η μεγαλύτερη άσκηση @ NATO στην #BlackSea – μια πολυεθνική άσκηση για την ενίσχυση των επαγγελματικών μας σχέσεων και τη βελτίωση του συνολικού συντονισμού με τους συμμάχους και τους εταίρους μας»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...