Κόσμος

Συρία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Τζιχαντιστών-35 στρατιώτες νεκροί

Παρά το ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει και το τελευταίο προπύργιο του στη Συρία, το Μπαγούζ, τις τελευταίες 48 ώρες 35 στρατιώτες του Συριακού στρατού και των συμμάχων, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τριάντα πέντε οπλίτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο στη Συρία, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στα κεντρικά της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μολονότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του ISIS αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ. Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές μετέδωσαν μέσω του Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς ακόμα στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...