Κόσμος

Συντριβή F-35: Αυτό ήταν το ιστορικό του ιαπωνικού μαχητικού

Λεπτομέρειες σχετικά με το μαχητικό αεροσκάφος F-35A που συνετρίβη την Τρίτη δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας (JASDF).

Το άτυχο F-35A απογειώθηκε, για τελευταία δυστυχώς φορά, στις 9 Απριλίου από την αεροπορική βάση της Misawa στο βόρειο άκρο του κεντρικού ιαπωνικού νησιού Honshu και ήταν το πρώτο F-35A που συναρμολογήθηκε από τους Ιάπωνες. Για πρώτη φορά είχε βγει σε υπηρεσία στις 5 Ιουνίου 2017 και η πρώτη του πτήση ήταν στις 12 Ιουλίου του 2017

Τα αεροσκάφη και τα πλοία των Ενόπλων Δυνάμεων εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου στη θάλασσα δύο ώρες μετά την εξαφάνισή του από το ραντάρ.

Ο πιλότος του χαμένου αεροπλάνου είχε στείλει σήμα για ακύρωσης της αποστολής λίγο πριν χάσει την χαμένη επαφή με τα ραντάρ, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Takeshi Iwaya στους δημοσιογράφους την Τετάρτη το πρωί.

Οι ομάδες αναζήτησης έχουν ανακτήσει τμήματα από τα πτερύγια του αεροπλάνου, ανέφερε η Iwaya. Ιαπωνικές και αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναζητούν όμως τον πιλότο, είπε.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, το ατύχημα συνέβη ενώ βρισκόταν περίπου 135 χιλιόμετρα έξω από την ανατολική ακτή του Aomori όταν έχασε την επαφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ