ΗΠΑ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Σαρώνει η επιδημία ιλαρά

Οι φόβοι στις ΗΠΑ είναι αυξημένοι. Σε συναγερμό βρίσκεται η χώρα μετά τις τρέχουσες εξελίξεις.

Αντιμέτωπες με την χειρότερη επιδημία ιλαράς που έχει χτυπήσει ποτέ τη χώρα βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 695 μέχρι τώρα. Όπως ανακοίνωσε τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), συνολικά πλήττονται 22 αμερικανικές πολιτείες ενώ οι μεγαλύτερες εστίες βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

«Όσο περισσότερο συνεχίζονται τα ξεσπάσματα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα η ιλαρά να αποκτήσει ξανά μόνιμο έρεισμα στις ΗΠΑ», προειδοποίησε το CDC.

Μολονότι ο ιός εξαλείφθηκε το 2000 –πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φορείς του καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου– μπορεί να σημειώνονται ξεσπάσματα εξαιτίας της έλευσης ταξιδιωτών από χώρες όπου η ιλαρά είναι κοινή ασθένεια, εξήγησε ο οργανισμός. Χθες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 667 που είχαν καταγραφεί το 2014, τη χρονιά με το προηγούμενο ιστορικό υψηλό κρουσμάτων ιλαράς μετά την επίσημη εξάλειψή της το 2000.

Η μεγαλύτερη εστία από κάθε άλλη στη χώρα εντοπίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης. Υγειονομικοί αξιωματούχοι της μεγαλούπολης σημείωσαν χθες ότι έχουν καταγραφεί 390 κρούσματα από τον Οκτώβριο, κυρίως μεταξύ παιδιών οικογενειών ορθόδοξων εβραίων του Μπρούκλιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ