Αρχείο

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο: Οι Ρώσοι στέλνουν το υποβρύχιο «Belgorod» - Πως εμπλέκεται η Κρήτη στη διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας

Συγκλονιστικές εξελίξεις έχουμε μετά την παρουσία της ομάδας μάχης των αεροπλανοφόρων USS Abraham Lincoln (CVN-72) CSG και USS John Stennis (CVN-74) CSG στην Μεσόγειο, ενώ την ίδια στιγμή δύο ρωσικές Φρεγάτες κλάσης «Γκριγκορόβιτς» πλέουν στην Μεσόγειο συνοδεία ρωσικών συμβατικών υποβρυχίων.

Οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει τακτική όπως αναφέραμε με άρθρο μας, στο οποίο ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ εφαρμόζουν πλέον την διπλωματία των αεροπλανοφόρων, για να «ελέγξουν» Α.Μεσόγειο, Αιγαίο και Στενά στοχοποιώντας όσους τους αμφισβητούν.

O Αμερικανός ναύαρχος επικεφαλής της δύναμης του ΝΑΤΟ σε Ευρώπη και Αφρική, James G. Foggo ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στους πολιτικούς μας ηγέτες, τις κατάλληλες επιλογές και τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν από θέση στρατηγικής υπεροχής. Η ανάπτυξη και η στρατιωτική παρουσία μας αφορά την αποτροπή και την άμυνα μας. Πρόκειται για πρόληψη και όχι για πρόκληση πολεμικής σύγκρουσης».

Ξεκάθαρες δηλώσεις που μας δείχνουν ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων σε Ελλάδα,Ισραήλ και Κύπρο φυλάσσονται πλέον επίσημα από τον 6ο αμερικανικό στόλο, χωρίς να επιτρέπεται οτιδήποτε στον οποιονδήποτε.  

Ρωσική αντίδραση από σύμβουλο του ρωσικού ΥΠΑΜ στο Κρεμλίνο.

Σε συνέντευξή του με τον ανταποκριτή της ιστοσελίδας αμυντικών πληροφοριών "NewInform", ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Πλοίαρχος ε.α , Βασίλι Νταντίκιν, ανέφερε ότι η δήλωση του Αμερικανού διπλωμάτη πυροδοτεί νέες εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο αλλά και αλλού.

«Καταλαβαίνω ότι δεν του άρεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρός μας (Πούτιν) συναντιέται με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, διότι οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι εκεί είναι ο τομέας τους. Και εδώ η Ρωσία, κατά την άποψή τους, παρεμβαίνει», ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.

Ο ίδιος επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι πρόσφατα, τέτοιες δηλώσεις ακούγονται πολύ συχνά από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών· επομένως, δεν πρέπει να εκπλαγούμε από όσα ειπώθηκαν. Ο εμπειρογνώμονας πιστεύει επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθεί η Μόσχα από την εμφάνιση μιας ομάδας αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο.

«Όσο για αεροπλανοφόρα τα καταγράφουμε όλα. Εκεί, στην Κρήτη, συνήθως υπάρχει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο · τώρα έχουμε δύο από αυτά. Για αυτό και εκπαιδευόμαστε για πιθανό σενάριο επίθεσης, εφόσον απαιτηθεί, με τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια μας», πρόσθεσε ο Βασίλι Νταντίκιν.

Ο Ρώσος ειδικός τόνισε ότι αυτή η πολιτική της Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη σημασία της. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι υπάρχει μια «έτοιμη» ρωσική απάντηση εναντίον των αμερικανικών αεροπλανοφόρων με UAV, και πυραύλους από ρωσικά στρατηγικά αεροσκάφη τα οποία διαθέτει η Ρωσία.

Τόνισε δε ότι από την 23η Απριλίου δύο ρωσικές φρεγάτες, δύο αποβατικά σκάφη, καθώς και το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Belgorod», που έγινε ο πρώτος φορέας μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος «Ποσειδών» θα αντισταθμίσουν τις απειλές του Αμερικανού διπλωμάτη στην Μόσχα.

Ο Βασίλι Νταντίκιν τόνισε ότι στα υποβρύχια 955A «Prince Vladimir», Yuri Dolgoruky, Alexander Nevsky και Vladimir Monomakh θα τοποθετηθούν ουσιαστικά μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα «Ποσειδών» με πυρηνικές κεφαλές.

«Αυτό αλλάζει ριζικά τα δεδομένα και δίνει νέα υπεροχή στα χαρακτηριστικά του ειδικού ρωσικού στρατηγικού υποβρυχίου στόλου», αναφέρει ο ίδιος.

"Σκοπός όλων αυτών είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας μέσω της δυνατότητας να δοθούν καταστροφικές πυρηνικές επιθέσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών από τις δυνάμεις ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών και υποβρυχίων", κατέληξε ο Ρώσος ειδικός.

Ουσιαστικά η Ρωσία έχει δημιουργήσει μια ειδική δύναμη με υποβρύχια-κυνηγούς κατά των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, με σκοπό την άμεση καταστροφή τους και την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος για την επαναφορά της ισορροπίας στην Μεσόγειο αλλά και αλλού.

Για το σκοπό αυτό, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Belgorod υλοποιεί είδη σενάρια προσομοίωσης "επιθέσεων" κατά των αμερικανικών ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο με 184 μέτρα, εκτόπισμα 24 χιλιάδων τόνους, στο οποίο έχουν «προσαρμοστεί» διάφορα μη επανδρωμένα οχήματα, εξοπλισμός και ομάδες κομάντος.

Μιλάμε για σενάρια που αφορούν την μάχη για την απόκτηση στρατιωτικής υπεροχής των δύο υπερδυνάμεων στην Μεσόγειο, η οποία από την αρχαιότητα έως σήμερα, αποτελεί ακόμα την θαλάσσια περιοχή «κλειδί» του πλανήτη μας.   

https://twitter.com/USNavyEurope/status/1121024495899246597

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1121098486815105029

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης