Κόσμος

Συγκλονιστικά βίντεο από τα φονικά 6,3 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Πισίνα ξενοδοχείου αδειάζει στο κενό! (βίντεο)


Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το σεισμό που «χτύπησε» τις Φιλιππίνες. Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα σε βάθος 40 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters, στην κύρια επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας Μανίλα. Η ισχυρή δόνηση των 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:11 τοπική ώρα (12:11 ώρα Ελλάδος).

Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Παμπάνγκα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, κάποιες υποδομές κατέρρευσαν και το Διεθνές Αεροδρόμιο Κλαρκ, πρώην στρατιωτική βάση, υπέστη σοβαρές ζημιές και έκλεισε.

Το παρακάτω βίντεο αποτυπώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το μέγεθος του σεισμού:

https://twitter.com/STARTNature/status/1120336680588857344?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς», όπως ονομάζεται η σεισμογενής περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και υπάρχει ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Πόρακ, ενώ ένα παιδί και η γιαγιά του σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Λουμπάο, ανακοίνωσε η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN, προσθέτοντας πως ο σεισμός έχει προκαλέσει διακοπή της ηλεκτροδότησης που εμποδίζει το έργο των διασωστών.

https://twitter.com/omni_flyers/status/1120295203296829440?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/DenKinte/status/1120293913779232768?ref_src=twsrc%5Etfw

Τρόμο» προκαλούν οι εικόνες από την στιγμή που η πισίνα στην ταράτσα πολυόροφου πολυτελούς ξενοδοχείου «αδειάζει» στο κενό, λόγω των παλινδρομικών κινήσεων του κτιρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ