Κοινωνία

Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Εργασίας - Κλειστή η Σταδίου (εικόνες)

Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο καθώς οι διαδηλωτές έχουν κατέβει στο οδόστρωμα με τα πανό με τα οποία ζητούν την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Την περασμένη Δευτέρα η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ είχε στείλει επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ζητώντας συνάντηση για σήμερα.

foto-ergas0a2


Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση της ομοσπονδίας για το ζήτημα των ΒΑΕ κι ενώ έχει μεσολαβήσει η δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιογλου.

Για την μεγαλύτερη συμμετοχή στη συγκέντρωση η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

«Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο Επαγγελματίας Υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;» ερωτά την κυρία Αχτσιόγλου η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ομοσπονδία καταγγέλλει, επίσης, για «χάλι» όσον αφορά το θέμα των εκκρεμών συντάξεων υποστηρίζοντας ότι μόνο για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία φτάνουν τις 3.000.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές