Οικονομία

Στη Βουλή τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα -Όσα πρέπει να ξέρετε

Τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους που έχουν καταθέσει στην εφορία, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ανάλογα με τη χρήση που προτίθενται να κάνουν, έχουν και φέτος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών θεσπίζει και για το έτος 2019 τη δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων για ένα μήνα, για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα:

Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα δύο δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στα οχήματα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31/12/2017 συν τα δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την προθεσμία υποβολής Ε9 σε περιπτώσεις μεταβολής των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων. Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή από πρόστιμα για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν μετά τις 31.12.2014 και αφορούν αλλαγές στοιχείων ακινήτων από το 2010 και μετά.

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει τα ακόλουθα:

- Από 1 Ιανουαρίου 2019 και στο εξής ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Ε9) η 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής δικαιωμάτων επί ακινήτων του φορολογούμενου (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κτλ). Σήμερα ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) εντός 30 ημερών από τη μεταβολή των δικαιωμάτων του επί ακινήτων.

- Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) των ετών από το 2010 και μετά που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από την 31.12.2014 μέχρι και την ψήφιση που σχεδίου νόμου δεν επιβάλλονται κατά περίπτωση τα οριζόμενα πρόστιμα. Πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί δεν διαγράφονται ούτε επιστρέφονται αυτά που έχουν καταβληθεί.

- Δεν προβλέπεται η επιβολή χρηματικού προστίμου για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβάλλονται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...