Εκκλησία

Στα χαρακώματα κυβέρνηση-Εκκλησία! Εκβιάζει ο Γαβρόγλου για την μισθοδοσία ιερέων: Μπορεί να βρεθούν στον αέρα 4.000 κληρικοί-Ήπιοι τόνοι από τον Αρχιεπίσκοπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ανοιχτή κόντρα με άγνωστα αποτελέσματα εξελίσσεται η αντιπαράθεση Εκκλησίας-κυβέρνησης μετά το ναυάγιο της πρότασης συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση δείχνει έμπρακτα την εχθρική της στάση και θέση έναντι της Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου. Από την στιγμή που η Ιεραρχία τράβηξε τις “κόκκινες γραμμές” ο υπουργός επανειλημμένως εξέφρασε την δυσαρέσκειά του και τώρα έφτασε στο σημείο να εκβιάζει.

Κι ενώ ο υπουργός δείχνει να χάνει την ψυχραιμία του και αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο των άθεων κυβερνώντων, ο Αρχιεπίσκοπος κρατάει χαμηλούς τόνους με ενωτικό τόνο κόντρα στα διχαστικά μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «Ο κόσμος πεινάει και υποφέρει. Πρέπει να ενωθούμε για να τα καταφέρουμε»

Ο κ. Γαβρόγλου χθες στην Βουλή ανέφερε ότι από τις 10.400 θέσεις ιερέων που υπάρχουν σήμερα, οι πραγματικές οργανικές θέσεις είναι 6.000 -«ούτε μία παραπάνω», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο νόμος ο οποίος ορίζει τις οργανικές θέσεις, για να γνωρίζετε, είναι ο αναγκαστικός ν. 536/1945 και οι οργανικές θέσεις ιερέων στην Εκκλησία είναι έξι χιλιάδες, ούτε μία παραπάνω. Είναι έξι χιλιάδες. Δεν είναι δέκα χιλιάδες τετρακόσιες».

Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου απίστευτα προκλητικός εκβίασε λέγοντας ότι αν γίνει έλεγχος μπορεί οι επιπλέον 4.000 ιερείς να βρεθούν στον αέρα.

«Διότι δεν έχουν οργανικές θέσεις. Διότι εάν αύριο έρθει το όποιο ελεγκτικό συμβούλιο και πει "γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς οι οποίοι δεν έχουν οργανικές θέσεις;", μπορεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Το ξέρετε αυτό;».

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι με βάση τον νόμο του 1945 πρέπει να μισθοδοτούνται μόνο οι έγγαμοι ιερείς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

«Ο νόμος του 1945 είναι απολύτως σαφής. Ο νόμος μιλάει για τους έγγαμους κληρικούς. Ξέρετε τι γίνεται σήμερα, άραγε; Θα ήθελα να μου απαντήσετε, αν γνωρίζετε. Διότι ο νόμος του 1945 πήγε να προστατεύσει τους έγγαμους κληρικούς από μια εξευτελιστική καθημερινότητα. Είναι σωστό, κατά τη γνώμη σας, να μισθοδοτούνται ιερομόναχοι; Είναι σωστό να μισθοδοτούνται άγαμοι κληρικοί; Εδώ, λοιπόν, υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα», είπε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση, λέγοντας πως το γεγονός ότι σήμερα μισθοδοτούνται 10.400 ιερείς, ενώ είναι 6.000 οι οργανικές θέσεις που προέβλεπε ο νόμος, είναι μια απίστευτη παθογένεια.

Η απάντηση του κ. Γαβρόγλου ήταν σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου κάτω από το τραπέζι, φράση που προκάλεσε την οργή του υπουργού Παιδείας.

https://www.youtube.com/watch?v=FCCEz9Mp0lE

Εντύπωση κάνει πως ο συνήθως λαλίστατος Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί...

Ο πόλεμος χαρακωμάτων Εκκλησίας-κυβέρνησης αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από την μια με αφορμή τα μηνύματα των Ιεραρχών την περίοδο του Πάσχα κι από την άλλη με την νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στις αλλαγές του ποινικού κώδικα, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε κατάργηση των επιπτώσεων για βλασφημία, περιύβριση νεκρών κλπ.

Χθες ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος έστειλε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα:

"Ατυχώς σήμερα ο σεβασμός του ανθρώπου προς τον Θεό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Τελευταίο τραγικό παράδειγμα της πνευματικής παρακμής που βιώνουμε ως έθνος είναι η αποποινικοποίηση της καθυβρίσεως των Θείων και της περιυβρίσεως των νεκρών, όπου αμφότερα αποτελούσαν “χαλινάρι” στην κοινωνία μας, τουλάχιστον από πλευράς της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρχει ο ελάχιστος έστω σεβασμός, μεταξύ των ανθρώπων. Με την κατάργηση αυτή η Ελληνική κοινωνία μτατρέπεται σε ζούγκλα, με την αρωγή των κρατούντων, που επιθυμούν διακαώς να μετατρέψουν την Ορθόδοξη Ελλάδα σε ουδετερόθρησκο κράτος. Είναι να απορεί κανείς και συνάμα να θλίβεται παρατηρώντας σε πόσο μεγάλο κατήφορο έχει οδηγηθεί η χώρα μας. Απειλείται πλέον η ίδια η ανθρώπινη υπόσταση από τα όργανα του πειρασμού. Μόνο η Εκκλησία μας, όπως έχει αποδείξει στο διάβα των αιώνων αναπαύει και δίνει ελπίδα στον σύγχρονο άνθρωπο" ανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...