Κοινωνία

Στα μαλακά ο πρώην υπουργός του Ολάντ: Στην επιφάνεια κρυφοί λογαριασμοί

Μόλις 300.000 ευρώ και κατ' οίκον περιορισμό για δύο χρόνια σε πρώην υπουργό του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία για κρυφούς λογαριασμούς ύψους 600.000 ευρώ.

Δεν θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού επί προεδρίας Ολάντ, Ζερόμ Καουζάκ. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Γαλλίας, έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, ο πολιτικός να εκτίσει την ποινή του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Κορσική.

Η επιβολή μιας τέτοιας ποινής αντί της φυλάκισης προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα στη Γαλλία για κάθε αδίκημα που δεν ξεπερνά ποινή 2 ετών. «Δεν πρόκειται ούτε για εξαίρεση, ούτε για χάρη» στον πρώην υπουργό, αναφέρει στην Le Parisien, ο συνήγορος του Καουζάκ. Το σκεπτικό της απόφασης λαμβάνει υπόψη του τη φύση της παράβασης, το γεγονός πως η υπόθεση του Γάλλου πρώην σοσιαλιστή δεν παρουσιάζει κίνδυνο υποτροπής, καθώς και το δεδομένο πως έχει καταβάλει πρόστιμο 300.000 ευρώ για το αδίκημα.

Για φοροδιαφυγή καταδικάστηκε ο Καουζάκ
Τον Δεκέμβριο του 2012, γαλλικά δημοσιεύματα θα φέρουν στο φως κρυφούς λογαριασμούς του Ζερόμ Καουζάκ στο εξωτερικό, ανοίγοντας τον δρόμο για απαγγελία καταγγελιών για φοροδιαφυγή. Αν και ο τότε υπουργός αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες, αποδείχθηκε πως διέθετε τελικά 600.000 ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας.

Το 2015, οδηγείται ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης για φορολογική απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από φορολογική απάτη. Στα τέλη του 2016, ο Γάλλος πρώην υπουργός καταδικάζεται από το δικαστήριο του Παρισιού σε τρία χρόνια κάθειρξη.

Η ποινή του θα μειωθεί στο εφετείο σε δυο χρόνια κάθειρξη και 300.000 ευρώ, ποινή που σήμερα μετατρέπεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...